Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;


Το μενού για αύριο Πέμπτη 22/8 προτείνει:

Σολομός σοτέ με σπανάκι και τοματίνια

Συστατικά

    600 γρ. σολομό χωρίς κόκκαλα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού (χωρισμένο)
    αλάτι
    πιπέρι
    4 κολοκυθάκια
    200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
    300 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο-αποψυγμένο ή φρέσκο
    2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
    2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
    τριμμένο φουντούκι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τον σοτέ σολομό

    Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κάθετες μερίδες (100-150 γρ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι.

    Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα.

    Το ψάρι θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι.

    Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι.

    Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για το σπανάκι

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες πάχους 1 εκ.

    Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι  και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά για να χάσει τον όγκο του.

    Προσθέτουμε και τα τοματίνια και λίγο φρέσκο θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά.

    Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι και σερβίρουμε με τα φουντούκια επιπλέον φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ