"


Στολές και επανασύσταση για την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς


"Ύστερα από πολλούς αγώνες και περιπέτειες, η προσπάθεια για την επανασύσταση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς αρχίζει και αποδίδει καρπούς.


Σύντομα, εντός ενός μηνός περίπου τα μέλη της Φιλαρμονικής, θα διαθέτουν την κατάλληλη ενδυμασία, ώστε να είναι δυνατή η παρουσία τους σε επίσημες εκδηλώσεις και εθνικές εορτές. Όσον αφορά για τους δυο επίδοξους σαμποτέρ, μία υπάλληλο και έναν αιρετό, που κατέβαλαν προσπάθειες για να αποτύχει να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα της επανασύστασης της Φιλαρμονικής με έδρα την πόλη της Καστοριάς δυσχεραίνοντας το διδακτικό και καλλιτεχνικό μου έργο αλλά και κάποιων "δημοσιογραφίσκων" που ειρωνευόταν την κάθε μας εμφάνιση ή απουσία από εκδηλώσεις του Δήμου, έχω να πω... περαστικά τους!

Θα ήθελα εγκάρδια να ευχαριστήσω τον σημερινό πρόεδρο του ΝΠΔΔ Κ.Π.Α.Π.Α του Δήμου Καστοριάς κ. Σωκράτη Λιάνο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του στάθηκε συμπαραστάτης σε μένα ως δάσκαλο της Φιλαρμονικής αλλά και στους γονείς και μαθητές της θέτοντας τις προϋποθέσεις για να αγοραστούν τα πρώτα καινούργια μουσικά όργανα αλλά και οι στολές της. Επίσης, ευχαριστώ τον απερχόμενο Δήμαρχο της Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, ο οποίος μαζί με τους συμβούλους του, στα πλαίσια της Οικονομικής Επιτροπής και στο Δημοτικό Συμβούλιο ενέκριναν τις απαραίτητες πιστώσεις, ώστε το Έργο επανασύστασης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς να υποστηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θέτοντας τις βάσεις για την ουσιαστική και ποιοτική της συνέχεια.

Τέλος, ευχαριστώ εγκάρδια τους αγαπημένους μου μαθητές και τους γονείς τους, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια περίπου υποστήριξαν την προσπάθεια για την επανασύσταση της Φιλαρμονικής, αντιμετωπίζοντας κάθε είδους δυσκολία, χωρίς να πτοούνται και για αυτό θεωρώ ότι η παραλαβή των νέων τους στολών θα αποτελέσει ένα είδος επιβράβευσης για τον αγώνα και την συνέπειά τους στις τάξεις των μαθημάτων της.

Ευελπιστώ και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι νέοι αιρετοί μας διοικούντες, όπως η νέα Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, ο αξιότιμος βουλευτής μας κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας αλλά και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, υποστηρίζοντας έμπρακτα την συνέχιση αυτής της προσπάθειας, εξασφαλίζοντας πλέον την αναγκαία μας έδρα για την άρτια εγκατάσταση της Φιλαρμονικής αλλά και πρόσθετο εξοπλισμό για την περαιτέρω άνθηση και ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και εκπαίδευσης στην ακριτική μας λιμναία περιοχή."

Ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας
Ιωάννης-Κωνσταντίνος Μ. Τσακιρίδης




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ