"


Προκριματικά Europa League: Η ΑΕΚ νίκησε την Κραϊόβα με 2 γκόλ



Μια εξαιρετικά σοβαρή ΑΕΚ πήρε μια επαγγελματική νίκη στη Ρουμανία (0-2) και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι όφ του Europa League.


Tα γκολ της Ένωσης σημείωσαν οι Πέτρος Μάνταλος με κεφαλιά και Μάρκο Λιβάγια με σουτ-κεραυνό. Στο 60' ο Σιμόες έκλεψε στο κέντρο, η μπάλα έφτασε στον Ζεράλδες, ο οποίος άνοιξε στον Λιβάγια. Ο Κροάτης έβγαλε καταπληκτική σέντρα στην πλάτη της άμυνας των Ρουμάνων και ο Μάνταλος με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ. Τα τέρματα της ΑΕΚ ζευγάρωσε ο Λιβάγια στο 85ο λεπτό με άπιαστο σουτ, έπειτα από καταπληκτική ασίστ του Παουλίνιο.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, η Ένωση έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση, ώστε να συναντήσει το νικητή του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας - Τραμπζονσπόρ (2-2 έληξε το πρώτο ματς στην Τσεχία) στα πλέι οφ του Europa League.

Σημειώνεται ότι η Ενωση συμπλήρωσε 12 συνεχόμενα ματς αήττητη στο Europa League, έχοντας ηττηθεί μόνο από τη Σεντ Ετιέν (1-0) στη Γαλλία τον Αύγουστου του 2016.

Στο 39ο λεπτό, ένα σφίξιμο στους κοιλιακούς προσαγωγούς ήταν ο λόγος που ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς, ενώ με φορείο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 80ό λεπτό του παιχνιδιού ο Αντρές Σιμάο, ο οποίος έδειξε να πονάει και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Κρίστισιτς.

Στις κερκίδες βρέθηκαν μόνο παιδιά, εξαιτίας της τιμωρίας της Κραϊόβα

Οι συνθέσεις στο Κραϊόβα - ΑΕΚ

Kραϊόβα (4-3-3): Πιλιατσέλι, Μπριτσεάγκ, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάνκου, Ματέιου, Κιτσαλντάου, Ιβάνοφ (66' Κάκα), Βατατζελου, Μπάρμπουτ (73' Ιονίτα), Ρόμαν (73' Φόρτες)

Στον πάγκο για την Κραϊόβα: Ποπέσκου, Μπόρτα, Χρένιουκ, Κονσταντίν

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Χουλτ, Σβάρνας, Βράνιες, Σιμόες, Σιμάο (82΄Κρστιτσιτς) Ζεράλδες, Βέρντε (65’ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39΄ λ.τρ Λιβάια)

Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Οικονόμου, Αλμπάνης

Καρντόσο: «Σοβαροί και στη ρεβάνς»

Παρότι το 2-0 μετατρέπει τη ρεβάνς με την Κραϊόβα σε τυπική διαδικασία, ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν πρόκειται να αφήσει τους παίκτες του να χαλαρώσουν. Γι΄αυτό το πρώτο που τόνισε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι ότι «δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση» στα πλέι οφ του Europa League.

«Το πιο σημαντικό σήμερα, ήταν το θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση. Και πρέπει να έχουμε μια πολύ σοβαρή προσέγγιση στο δεύτερο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να καταλάβουμε πως παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα, που έχει εννέα επίσημα παιχνίδια και έχει κάνει μόνο μια ήττα» είπε ο Καρντόσο που αναφέρθηκε και στις δύσκολες -λόγω ζέστης- συνθήκες: Ήταν δύσκολες ακόμα και για μένα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες που έπρεπε να τρέχουν στο γήπεδο. Μιλάω για την ζέστη αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος. Πραγματικά η κατάσταση ήταν άθλια. Φυσικά και θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα.

Πηγή: iefimerida.gr 




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ