"


Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός στην Μονή Παναγίας Φανερωμένης (ΦΩΤΟΣ)Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης βρίσκεται στο χωριό Αγία Κυριακή της Μητροπόλεως Καστορίας.

Εκεί φυλάσσεται ως πολύτιμη παρακαταθήκη τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Έτσι, κάθε χρόνο στις 31 Αυγούστου εορτάζει η Ιερά Μονή και τίθεται προς προσκύνημα το ιερό τιμαλφές.

Η φετινή πανήγυρη ήταν ιδιαίτερη λαμπρή μιας και σε αυτήν εκτός της παρουσίας του επιχώριου Επισκόπου, παρευρέθηκε και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της περιοχής και στους προσκυνητές της Μονής από τα χρόνια ακόμη που ήταν Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Καστορίας. Εκτός από τους δύο Μητροπολίτες, συμπροσευχήθηκαν πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως, η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ευφημία, καθώς και αδελφές από τις Ιερές Μονές Μικροκάστρου και Ζηκοβίστης. Η παρουσία του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, αφού από νωρίς γέμισε το ιερό σέμνωμα.

Οι ακολουθίες που τελέστηκαν ήταν με τη σειρά ο Αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο στον αύλειο χώρο της Μονής, ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτή και στο τέλος η Λιτανεία γύρω από το Καθολικό της Μονής με την αρτοκλασία. Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος απηύθυνε σύντομο λόγο παρηγορίας στο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην Παναγία ως μυστήριο και ευχόμενος να βρισκόμαστε όλοι μας πάντοτε κάτω από την σκέπη της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/albums/72157710616895088

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ