"


Παγωμένος χυμός καρπούζι: Φτιάξ' το μόνος σου και χωρίς θερμίδες!

Η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να μοιάζει δύσκολη υπόθεση.

Πέρα από το νερό και τα φρούτα, ένα δροσιστικό ποτό με καρπούζι, θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας προσφέροντας παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο, που μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση του οργανισμού μετά τη γυμναστική.

Καταπολεμήστε την κόπωση αντιμετωπίζοντας τη βασική της αιτία, την αφυδάτωση. Τα μεταλλικά στοιχεία είναι η βάση της σωστής ενυδάτωσης, καθώς η διατήρησή τους σε βέλτιστα επίπεδα βοηθά στην οξυγόνωση ολόκληρου του σώματος. Το νερό σε συνδυασμό με το καρπούζι συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών και αυτό το πολύχρωμο «ελιξίριο» είναι ένα είναι ιδανικός τρόπος για να αυξήσετε τις ποσότητες υγρών που καταναλώνετε.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι το καρπούζι έχει 90% περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, που βοηθούν το σώμα να διατηρήσει την ισορροπία των υγρών. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου, του ισχυρού αντιοξειδωτικού που βρίσκεται και στις ντομάτες.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και δημιουργήστε ένα δροσερό και θρεπτικό ενεργειακό ποτό.

Συστατικά

- 2 φλιτζάνια κύβοι καρπούζι

- Χυμός και φλούδα ½ λάιμ

- 20 φύλλα βασιλικού

- Αλάτι Ιμαλαΐων για γεύση

- 4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο, ξεκινώντας με το καρπούζι. Στη συνέχεια γεμίστε το βάζο με νερό.

Σφραγίστε το βάζο και αφήστε το στο ψυγείο από 3 έως 24 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το υγρό στο ποτήρι, αφήνοντας τα στερεά συστατικά στο βάζο.

Το ποτό φυλάσσεται στο ψυγείο για έως δύο ημέρες

Πηγή: onmed










Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ