"


Λαμπρά εορτάστηκε η κοίμηση της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟΣ)


Στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς εορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Από νωρίς το πρωί, τα θεομητορικά άσματα, οι κανόνες, ο πολυέλεος πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό και τις ψυχές όσων παρευρέθησαν στη λειτουργική αυτή πανδαισία.

Χοροστατών στον Όρθρο και προεξάρχων στη Θεία Λειτουργία ο θεοτοκόφιλος Επίσκοπος της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ως συνήθως βρέθηκε νωρίς στον ναό προκειμένου να αναγνώσει τον Εξάψαλμο και να επιβλέψει το λειτουργικό τυπικό της ημέρας.

Συλλειτουργούντες οι Αρχιμ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και Στέφανος Σχοινάς, ο ΓΑΕ Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης και ο Διάκονος Αγαθόνικος.

Συνευχόμενοι οι πιστοί Καστοριανοί αλλά και παρεπιδημούντες που θέλησαν να επισκεφτούν τον καταστόλιστο Μητροπολιτικό Ναό και να καταθέσουν την προσευχή τους στην Παναγία.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη η ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη πανσέπτω εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου υπό του π. Στεφάνου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/albums/72157710333827937

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ