"

Κυνηγετική περίοδος: Πότε αρχίζει, τι ισχύει για το 2019–20Δείτε τι ισχύει για την κυνηγετική περίοδο 2019 - 2020.


Όλες οι νέες ρυθμίσεις και το σχετικό ΦΕΚ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου 2019, η κυνηγετική περίοδος αρχίζει από σήμερα 20 Αυγούστου 2019 και τελειώνει στις 29 Φεβρουαρίου 2020, ενώ η άδεια κυνηγιού θα είναι ακριβότερη κατά 5 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ, καταργούνται οι περιορισμοί σε ότι αφορά τον αριθμό των αγριογούρουνων που μπορούν να θηρεύσουν οι κυνηγοί ενώ αντίθετα μειώνεται από 10 σε 8 ανά ημερήσια έξοδο η κάρπωση τρυγονιών.

Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά και το κυνήγι υδρόβιων και μέχρι τότε θα υπάρξουν διευκρινίσεις αναφορικά με τις επιτρεπόμενες ζώνες στον Αμβρακικό και τα άλλα υδάτινα πάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έγινε αποδεκτή η πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) για αύξηση κατά πέντε ευρώ της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών, που είναι μέλη στους αναγνωρισμένους από το υπουργείο κυνηγετικούς συλλόγους για την έκδοση άδειας θήρας. Η αποδοχή της πρότασης της ΚΣΕ σχετίζεται με την ανάγκη αυξημένης θηροφύλαξης και της απρόσκοπτης εκτέλεσης των σχετικών προγραμμάτων από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.

 Δείτε όλο το ΦΕΚ:

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ