"


Φωτογραφίες από το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας που βρίσκεται σε εξέλιξη


Για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στη Σιάτιστα και στην Καστοριά  το Fur Summer School υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe. 


Το Θερινό Σχολείο Γούνας ξεκίνησε την Παρασκευή 23  Αυγούστου 2019 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Εκπρόσωποι της Ε.Ο.Γ. και της Fur Europe υποδέχθηκαν στη Σιάτιστα την  Παρασκευή 23 Αυγούστου  τους 26 σπουδαστές του Θερινού Σχολείου, οι οποίοι προέρχονται από Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία, Κίνα, Πολωνία, Δανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Αυστρία, Λιθουανία, Ουκρανία, Εσθονία, Αμερική, Σλοβακία, Βέλγιο και Τουρκία.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου ξεκίνησαν τα μαθήματα υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών-Σχεδιαστών Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μικρές και μεγάλες γουνοποιητικές επιχειρήσεις και  φάρμες γουνοφόρων ζώων, προκειμένου να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια επεξεργασίας της γούνας. 

Την Κυριακή 25 Αυγούστου οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στην πόλη της Καστοριάς και αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στο κτίριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς  “Ο Προφήτης Ηλίας” (Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας), όπου και πραγματοποιούνται τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Να σημειωθεί πως  παράλληλα συνεχίζονται τα σεμινάρια και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη γούνα.

Το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο, με την παρουσίαση των δημιουργιών των συμμετεχόντων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση της γούνας μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες: βιοτεχνία, σχεδιασμό, επιχειρηματικότητα, ηθική, μάρκετινγκ και  επικοινωνία.






























Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ