"


Από «άχρηστο»… χρήσιμο: O Μητσοτάκης διατηρεί το Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης (video)


Το Μαξίμου ανακοίνωσε τη διατήρηση του πολυσυζητημένου πρωθυπουργικού Γραφείου στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα της η Νοτοπούλου.Διευθύντρια ορίστηκε η επί χρόνια βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

Η ελληνική γραφειοκρατία έχει ένα μοναδικό προσόν να αυτοαναπαράγεται. Μια «ιδέα» του Αλέξη Τσίπρα που είχε χλευαστεί λίγο πολύ ως άχρηστη και θερμοκήπιο κομματικών ρουσφετιών, αυτή του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε τελικά να κρατήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα ο Πρωθυπουργός όρισε ως επικεφαλής του εν Θεσσαλονίκη γραφείου του την πρώην βουλευτή Καστοριάς και κομματικό στέλεχος της ΝΔ Μαρία Αντωνίου. Η τελευταία απέτυχε να επανεκλεγεί στις 7 Ιουλίου και έτσι, βρήκε θέση στο γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, το οποίο το διατήρησε η κυβέρνηση.
Έχει ενδιαφέρον ότι μόλις πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε το γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης ως «άχρηστο».

 Δείτε το video
«Όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη» είχε πει τον Μάρτιο του 2018 σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα.
Βέβαια από το Μαξίμου έχουν εξήγηση για τη διατήρηση της εν λόγω διοικητικής δομής και μιλούν για σημαντική αναβάθμισή της.
«Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση το πρωθυπουργικό μέγαρο.
Για την Ιστορία, πρώτη διευθύντρια του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης (επί κ. Τσίπρα) είχε αναλάβει η Κατερίνα Νοτοπούλου, με τη γνωστή εξέλιξη.

Ακολουθεί το βιογραφικό της κ. Αντωνίου, σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε Δασολογία στη Γεωπονοδασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δασολόγος σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αλλά και στο Δημόσιο, στις Διευθύνσεις Δασών Φθιώτιδας και Καστοριάς.
Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς. Το 2007 εξελέγη αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία.
Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Πηγή: Protagon.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ