"

Αναμένεται η συμφωνία για τον Αμαζόνιο από τους ηγέτες των G7Κοντά σε συμφωνία για τον τρόπο βοήθειας στην κατάσβεσης των χιλιάδων πυρκαγιών που μαίνονται στον Αμαζόνιο βρίσκονται οι ηγέτες των χωρών των G7,

όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, ο πρόεδρος Μακρόν υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για το πώς θα βοηθήσουμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών και στην αποκατάσταση της ζημιάς».

Διευκρίνισε δε, ότι αυτό που αναζητούμε είναι ο κατάλληλος μηχανισμός, τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και οικονομικής βοήθειας.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι οι φωτιές στον Αμαζόνιο αποτέλεσαν κορυφαίο θέμα συζήτησης στις εργασίες της συνόδου των G7.

Από την πλευρά της, η Καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία της στην πρόταση μπλοκαρίσματος της συμφωνίας «Mercosur», ως αντισταθμιστικό μέτρο στην – κατά πολλούς - αδράνεια της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Πάντως, διαμήνυσε ότι οι φωτιές στον Αμαζόνιο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επείγουσα απειλή για τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία «Mercosur» αποτελεί ένα εμπορικό σύμφωνο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και τεσσάρων κρατών της Νότιας Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη).

Το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος Μακρόν, όπως και άλλοι ηγέτες ανά τον κόσμο, επέκριναν έντονα τον πρόεδρο της Βραζιλίας, καταλογίζοντάς του σημαντικές ευθύνες για τα πύρινα μέτωπα στον «πνεύμονα της γης».

Πηγή: naftemporiki.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ