"


Αλλεργία στη θάλασσα; Κι όμως



Μπορεί κάποιος να έχει αλλεργία στη θάλασσα; Κι όμως!


Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αλλεργία στο θαλασσινό νερό αλλά στο κρύο νερό. Πρόκειται για τη λεγόμενη αλλεργία του... χειμώνα που παρουσιάζουν άνθρωποι με υπερευαισθησία στο κρύο και η οποία τους επηρεάζει και στα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Όταν μπαίνουν στη θάλασσα, ακόμη κι αν είναι δροσερό το νερό, κι όχι απαραίτητα παγωμένο, απελευθερώνονται στον οργανισμό ουσίες όπως η ισταμίνη, που προκαλούν διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις (κοκκινίλες, πρήξιμο, φαγούρα) και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στη λιποθυμία.

Αν λοιπόν κάποιος παρουσιάζει το χειμώνα αλλεργικά αντίδραση στο κρύο, πρέπει να προστατεύεται πριν από τα καλοκαιρινά μπάνια με ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Και το δέρμα αντιδρά στον ήλιο με εξανθήματα

Η αλλεργία στον ήλιο είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, που συνήθως εκδηλώνεται με την εμφάνιση εξανθήματος, χρόνιας φαγούρας, κεφαλαλγίας, ναυτίας, με φουσκάλες και αιμορραγία κάτω από το δέρμα.

Εκδηλώνεται συνήθως μετά την ηλιοθεραπεία με την εμφάνιση εξανθημάτων κι εκζεμάτων. Το πόσο έντονο μπορεί να είναι το κοκκίνισμα διαφέρει τόσο από άτομο σε άτομο όσο κι από τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο και τη δόση των υπεριωδών ακτινών που έχει δεχτεί το δέρμα.

Υπαίτιοι μπορούν να θεωρηθούν και φάρμακα όπως για παράδειγμα κάποια διουρητικά, αντιβιοτικά, ηρεμιστικά, καθώς και φάρμακα για την ακμή ή την καρδιά.

Όπως και να έχει πάντως, η αντιμετώπιση είμαι κοινή: αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, καπέλο και ρούχα με πυκνή ύφανση και αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας.

Πηγή: womenonly.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ