"


Σήμερα η 17η Γιορτή Φασολιού στον Μελισσότοπο υπό τους ήχους της ορχήστρας «Μουσικόραμα»


Η μεγάλη «Γιορτή του Φασολιού» θα γίνει σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στον Μελισσότοπο.



Ένας χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος χαμένος στη μαγεία του πράσινου έτοιμος να φιλοξενήσει τους πολυάριθμους επισκέπτες που αναμένονται και φέτος να ζήσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά μέσα στη φύση υπό τον ήχο των παραδοσιακών χάλκινων.



Χορός, τραγούδι γλέντι, σε συνδυασμό με φαγοπότι και την μοναδική φασολάδα της περιοχής, που προσφέρεται χωρίς φειδώ από τις γυναίκες μαγειρεμένη στα καζάνια με την παραδοσιακή συνταγή των γεροντισσών του χωριού με «πρώτη ύλη» τα απαράμιλλα σε νοστιμιά φασόλια του Μελισσότοπου.



Στόχος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί για 17η χρονιά, είναι η ανάδειξη και η προώθηση του βασικού προϊόντος της περιοχής, του φασολιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν γιορτινά το καλοκαίρι.



Τέλος, την εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιοι Ανάργυροι Μελισσότοπου, θα πλαισιώσει η ορχήστρα «Μουσικόραμα» Φλώρινας, ενώ θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα «ΟΡΜΟΣ» Καστοριάς.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ