"


Βασίλης Τσιφλικιώτης : «Η Καστοριά αλλάζει σελίδα, αλλάζει πρόσωπο, αλλάζει βουλευτή. Είμαι έτοιμος να σας αντιπροσωπεύσω»


Φύσηξε… αέρας νίκης για τον υποψήφιο βουλευτή Νέας Δημοκρατίας

«Το Καστοριανό καράβι δεν είναι αξιόπλοο με φθαρμένα κουπιά και κουρασμένο βαρκάρη. Το Καστοριανό Καράβι, θέλει δυνατή μηχανή.
Το Καστοριανό Καράβι χρειάζεται καθαρό, ακμαίο, στιβαρό και νέο καπετάνιο.
Με την δική σας συνδρομή, με την δική σας στήριξη, με την δική σας εμπιστοσύνη, η Καστοριά αλλάζει σελίδα, αλλάζει πρόσωπο, αλλάζει βουλευτή»
,
ήταν ο επίλογος της κεντρικής ομιλίας, του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Βασίλη Τσιφλικιώτη.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΛΙΜΝΑΙΟΝ η κεντρική ομιλία του νεαρού δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Βασίλη Τσιφλικιώτη.
Ο υποψήφιος βουλευτής  μίλησε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου ενεργών πολιτών, που δεν έκρυψαν την προσμονή τους για την αλλαγή σελίδας στη χώρα, αλλά και την αγωνία τους για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα μείζονα προβλήματα στο νομό Καστοριάς.



«Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος για όλα αυτά τα πρόσωπα που είναι σήμερα εδώ. Σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά επισφραγίστηκε πριν από 20 ημέρες με την επίσημη ανακοίνωση που μου έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο Βασίλης Τσιφλικιώτης.

«Βρίσκομαι εδώ γιατί δεν αντέχω άλλο να βλέπω την Καστοριά να αργοσβήνει. Βρίσκομαι εδώ γιατί η επαγγελματική μου δραστηριότητα και διαμονή στην Αθήνα, μου δίδαξε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται εκεί, στην πρωτεύουσα της χώρας. Βρίσκομαι εδώ γιατί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου το ζήτησε», είπε χαρακτηριστικά.

"Ο αρχηγός της ΝΔ ήταν αυτός που μου αποφάσισε να ανανεώσει το πολιτικό δυναμικό του κόμματος, προσκαλώντας νέα στελέχη με την δημιουργία του Μητρώο Στελεχών, δίνοντάς το την ζωντάνια και την  φρεσκάδα που χρειάζονταν. Έκτοτε, με εφόδια την επαγγελματική μου πορεία και την αγάπη μου για την Καστοριά, κυριολεκτικά όργωσα τον τόπο μας και σήμερα είμαι σε θέση να δηλώσω πως είμαι έτοιμος να σας αντιπροσωπεύσω. Να σας αντιπροσωπεύσω σε ένα κομβικό σημείο για την πορεία της Καστοριάς, για την πορεία της χώρας», επισήμανε.



Ο Βασίλης Τσιφλικιώτης ανέπτυξε την πολιτική πλατφόρμα της υποψηφιότητάς του,
διεκδικώντας ψήφο εμπιστοσύνης και αξιολογικής κρίσης από την πλευρά των ψηφοφόρων της Καστοριάς, ώστε να τους εκπροσωπήσει με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα στη Βουλή η οποία θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Απόλυτα καυστική ήταν επίσης η ομιλία του και προς την καταστροφική, όπως είπε, διακυβέρνηση της χώρας την τελευταία πενταετία, αναφέροντας μεταξύ άλλων την παραπλάνηση από τον πρωθυπουργό και την απαξίωση προς τους θεσμούς και πρόσωπα που έχουν προσφέρει πολλά στην ιστορία της χώρας μας.

«Το αποτέλεσμά της ήταν να χωρίσει οικογένειες και φίλους  με την εξαγωγή στο εξωτερικό νέων επιστημόνων και εργατικού δυναμικού. Το αποτέλεσμά της ήταν να κινδυνεύει η μεσαία τάξη με εξαφάνιση. Το αποτέλεσμά της ήταν νε μεταλλάξει την ελληνική φιλοξενία σε ξενοφοβία με την απαράδεκτη μεταναστευτική πολιτική. Το χειρότερο όμως αποτέλεσμα της τραγικής αυτής διακυβέρνησης ήταν να πληγώσει την περηφάνια μας, να χαράξει βαθιά τις ψυχές μας με την ανεκδιήγητη συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής παρουσίασε τις κεντρικές προτεραιότητές του για το νομό Καστοριάς.

Ξεκίνησε από την ναυαρχίδα της τοπικής μας οικονομίας, την γούνα, η οποία όπως είπε πλήττεται εδώ και μια 5ετία από εξωγενείς παράγοντες, με τις προσπάθειές του να επικεντρώνονται στην μείωση δασμών, στην επίλυση χορήγησης βίζας στους Ρώσους καταναλωτές, στην καταπολέμηση του οικολογικού κινήματος κ.α.. «Η τέχνη της γούνας πρέπει να διασωθεί.  Οι μηχανές ραφής πρέπει να ξανατραγουδήσουν», τόνισε.





Για τον κλάδο της  Γεωργίας-Κτηνοτροφίας έθεσε θέματα άμεσης προτεραιότητας την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων για την επίτευξη καλύτερης τιμής, την πάταξη των ελληνοποιήσεων, την αναζήτηση νέων αγορών για την διάθεση των προϊόντων, την διάνοιξη απαραίτητων αγροτικών αδειών για την εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων κ.α.

Για την ανάπτυξη του τουρισμού, στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε σημαντικά υποσχέθηκε για : Την δημιουργία αρχαιολογικού, αρχιτεκτονικού, Ιαματικού, Θρησκευτικού τουρισμού, για την δημιουργία γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού, οινοτουρισμού, την αναβάθμιση χιονοδρομικού κέντρου Βιτσίου, την στήριξη όλων των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με πανελλήνιες και παγκόσμιες συμμετοχές, καθώς και την υπεύθυνη διαχείριση της λίμνης μας.
«Όλα αυτά θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην τσέπη όλων των Καστοριανών», υποστήριξε.

Για τα έργα υποδομής, έδωσε βαρύτητα στην σύνδεση της Καστοριάς με τον αγωγό φυσικού αερίου, που θα δώσει οικονομική ανάσα όσο αφορά την θέρμανση, την ολοκλήρωση της οδού σύνδεσης Τρικάλων με Εγνατία Οδό, κάτι που θα μειώσει την απόσταση Καστοριάς-Αθήνας σε 3,5 ώρες, την δημιουργία ή ολοκλήρωση φραγμάτων και αρδευτικών έργων, Νεστόριο, Αγ. Αντώνιος, Βασιλειάδα, Βράχος, Γέρμα, καθώς και την  διευκόλυνση ιδιωτών για την με μέτρο εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.





Για το Πανεπιστήμιο, χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων στο νομό μας, πλην όμως αυτό δεν αρκεί, όπως είπε. Χρειάζονται προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία του, για την διατήρηση των φοιτητών, για την εξέλιξη του Πανεπιστημίου υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων και εμπλουτισμού με νέες σχολές.

«Οι Καστοριανές γκαρσονιέρες πρέπει να ξαναγεμίσουν. Οι Καστοριανοί  επιχειρηματίες πρέπει να ξαναχαμογελάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε αναφορά και σε κάποια τραγελαφικά για την εποχή μας γεγονότα, με απαρχαιωμένους νόμους και γραφειοκρατικές διαδικασίες, τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, δίνοντας την υπόσχεση για την άμεση λύση τους.

Στη συνέχεια φανερά συγκινημένος, έκανε μνεία στον αείμνηστο αγαπημένο του Πατέρα του που μαζί με την λατρεμένη μητέρα του, επισημαίνοντας «με πολύ κόπο, θυσίες με μεγάλωσε, με σπούδασε, αλλά κυρίως με εμφύσησε στις αρχές στις οποίες πάτησα γερά και πορεύομαι εδώ και 48 χρόνια». Ιδιαίτερη, δε αναφορά έκανε για τους πύρινους λόγους του σε εθνικά – με ιδιαίτερη μνεία στα ιστορικά θέματα, που αφορούσαν την Μακεδονία μας. «Που να’  ξερες ρε πατέρα, 10 χρόνια μετά το θάνατό σου, την τροπή που θα έπαιρνε το Μακεδονικό;» είπε μεταξύ άλλων  χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Έχω χρέος λοιπόν, απέναντι στον πατέρα μου, όσο και απέναντί σας, να συμβάλλω στην δύσκολη προσπάθειά της επιβαλλόμενης τροποποίησης της κάκιστης για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνίας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», κατέληξε.





Στο τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος βουλευτής είχε εγκάρδιες συνομιλίες με όλους τους παριστάμενους, ενώ εισέπραξε ευμενή σχόλια και πολλές ευχές να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το νέο εγχείρημά του να διεκδικήσει την εκλογή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εντυπωσιακή επίσης, ήταν και η προσέλευση νέων ανθρώπων στην εκδήλωση, οι οποίοι απέδειξαν ότι ο υποψήφιος Βουλευτής φέρνει «αέρα» ανανέωσης στην Καστοριά, ενώ η νεολαία που ακολουθεί τον υποψήφιο, σε κάθε του βήμα, έδωσε παλμό και κλίμα νίκης στην προεκλογική συγκέντρωση.

Πέρα από την μαζική παρουσία Καστοριανών ξεχώρισε η παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της πολιτικής, επιχειρηματικής, πολιτιστικής ζωής της περιοχής, γεγονός που αποδεικνύει την ακτινοβολία της προσωπικότητας του Βασίλη Τσιφλικιώτη.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ











Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ