ΣΥΡΙΖΑ: Από την πρώτη μέρα ο Κ. Μητσοτάκης αθετεί μια – μια τις προεκλογικές του δεσμεύσεις


Αντί για νέα πρόσωπα, υπουργοί τα πρώην μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές

του ΛΑΟΣ, ο κ. «δεν πρόλαβα να διαβάσω το μνημόνιο», τονίζεται
«Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «από το ‘μικρό και ευέλικτο’ σχήμα, με ‘ελάχιστους’ αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες».

«Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν οκτώ μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σημείωσε πως «τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι ‘καταξιωμένοι’ και τα ‘λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό’» τα οποία είχε εξαγγείλει ο νέος πρωθυπουργός, «είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο ‘δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο’ κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι ‘τεχνοκράτες’, όπως ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ και ο κ. Σκυλακάκης της ‘Δράσης’. Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να  επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση. Από ό,τι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο ‘λεφτά υπάρχουν’. Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ» κατέληξε.

«Περιορισμένο το ενδιαφέρον της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη»

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «περιορισμένο ενδιαφέρον της ΝΔ  για τη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματά της», κάτι που, όπως είπε, φάνηκε με την ανακοίνωση των μελών της νέας κυβέρνησης.

«Μέσα σε ένα, όχι ιδιαίτερα ευκίνητο, κυβερνητικό σχήμα το οποίο περιλαμβάνει  51 υπουργούς, μόνον ένας προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και αυτός στο περιορισμένων αρμοδιοτήτων υφυπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας -Θράκης», σημείωσε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή γίνεται εμφανής η διαφορά με την οποία η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν τέσσερις άνδρες και γυναίκες Θεσσαλονικείς υπουργοί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τη δημιουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μέσω του οποίου, επεσήμανε, προχώρησαν αρκετά θέματα που απασχολούσαν την περιοχή - καθώς και τις πολλές και τακτικές επισκέψεις που πραγματοποίησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως το ίδιο θα πράξει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ θα δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, αν και, όπως λέει ο λαός μας, ‘η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί’», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: eklogika.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ