"


Προσλήψεις αναπληρωτών - Ποιοι θα αποκλειστούν


Με αγωνία περιμένουν οι αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί τι μέλλει γενέσθαι με τους διορισμούς και τις προσλήψεις, για τα χρονοδιαγράμματα αυτών καθώς και από ποιους πίνακες


θα πραγματοποιηθούν πάνω!

Σε νεότερη ενημέρωση του ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ, κ. Νεκτάριος Κορδής δίνει τις παρακάτω απαντήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών - Πίνακες

Σχετικά με το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών οι τελευταίες εξελίξεις περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση! Μετά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι νέοι πίνακες δεν θα είναι έτοιμοι εγκαίρως και συνεπώς οι προσλήψεις αρχικά αναπληρωτών θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες με βάση την παράγραφο 1.β του άρθρου 66 του ν.4589/2019! Στην περίπτωση αυτή ωστόσο θα υπάρχουν κάποιες αλυσιδωτές συνέπειες:

-   Το ζήτημα της προϋπηρεσίας αρχικά.  Οι πίνακες του 2018-2019 περιλαμβάνουν την προϋπηρεσία που είχε αποκτηθεί μέχρι 30-4-2018. Ο ν.4589 – που άλλαξε τον τρόπο μοριοδότησης ψηφίστηκε στις 28-1-2019. Η θέση της ΟΛΜΕ είναι να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ, ώστε στους παλιούς πίνακες να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς. Στο σημείο αυτό παράλληλα, υπάρχει η απόφαση 1882/2017 του ΣτΕ που δε θεωρεί συνταγματικώς επιτρεπτή τη χρήση των πινάκων αυτών πέραν του σχ. Έτους 2018-2019.

-   Η χρήση των παλιών πινάκων ωστόσο αποκλείει ένα σημαντικό τμήμα εκπαιδευτικών που δεν υπέβαλαν αίτηση την προηγούμενη σχολική χρονιά! Σε αρκετές περιπτώσεις λόγω παραλείψεων και λαθών δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις πολλών συναδέλφων/ισσων.

-  Με βάση την παρ. 2 του άρθρου 7 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ106/27-6-2019) το ΑΣΕΠ πρέπει να καταρτίσει οριστικούς πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ για την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 μέχρι τις 23-8-2019.  Με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, η χρήση των περσινών πινάκων κατάταξης αποκλείει νέες αιτήσεις ή και αλλαγές από εκπαιδευτικούς που με νέα μεταπτυχιακά μπορούν να μεταπηδήσουν από τον επικουρικό στον κύριο αξιολογικό πίνακα! Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί από αυτούς τους  εκπαιδευτικούς δεν θα εργαστούν ως αναπληρωτές/τριες τη φετινή χρονιά!

Ειδική Αγωγή

 Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που οι διαδικασίες στην Ειδική Αγωγή προχωρούν με βάση το ν.4589 κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβεί και στη Γενική Εκπαίδευση! Η προκήρυξη για τη Γενική Εκπαίδευση παραπέμπεται στις καλένδες, αφού στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ δεν υπήρξε καμία δέσμευση από την πολιτική ηγεσία για αριθμό, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και κριτήρια διορισμού! Οι 10.500 διορισμοί συνεπώς για το 2020 & 2021 ματαιώνονται κάτι που φάνηκε και στη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών
δηλώσεων της κυβέρνησης ΝΔ!

Πηγή: alfavita.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ