"


Πάνδημος εορτασμός στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου (ΦΩΤΟΣ)


Στην παλαίφατη και ιστορική Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς εορτάστηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου σε όλες τις ακολουθίες η μνήμη των Αγίων Αναργύρων.


Την παραμονή της εορτής τελέστηκε αρχικά ο Αγιασμός στο προαύλιο της Μονής και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και με την παρουσία πλειάδος Ιερέων και πιστού λαού του Θεού. . Στο τέλος του Εσπερινού εν πομπή άπαντες ανήλθαν στο Καμπαναριό της Μονής όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος διακόνησε το θείο λόγο, μιλώντας για την κοινωνικότητα των Αγίων, μια ξεχασμένη αρετή των ημερών μας, η απώλεια της οποίας οδηγεί στα συχνά φαινόμενα μοναξιάς στη σύγχρονη κοινωνία.

Ανήμερα των Αγίων Αναργύρων, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, η Ιερά Μονή υποδέχθηκε χοροστατούντα, ευλογούντα και αγιάζοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το εκκλησίασμα. Στην ευχαριστιακή σύναξη, εκτός από τους δύο Μητροπολίτες, λειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Νικηφόρος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ευλόγιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας π. Νικόλαος Γιαννουσάς και άλλοι Ιερείς και Διάκονοι. Το θείο λόγο κήρυξε ο επιχώριος Επίσκοπος ο οποίος αναφέρθηκε στα τέσσερα σημαντικά φάρμακα που χρησιμοποιούσαν οι ιαματικοί Άγιοι Ανάργυροι : τον φόβο του Θεού, την πίστη, την προσευχή και την αγάπη. Ευχήθηκε δε όλοι μας να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα φάρμακα για την θεραπεία των παθών μας.

Στο τέλος, τελέσθηκε και η καθιερωμένη Λιτανεία πέριξ του Καθολικού της Μονής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πατέρες της Ιεράς Μονής υπό την επίβλεψη του Γέροντος Ευλογίου είχαν προετοιμάσει κατάλληλα το ιερό αυτό φροντιστήριο για το χαρμόσυνο γεγονός της πανηγύρεως, μεριμνώντας, όχι μόνο για την ευπρέπεια του χώρου, αλλά και για κεράσματα για όλους τους προσκυνητές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/albums/72157709366836906/with/48173103951/

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ