"


iOS 13: Ανεπιθύμητο Bug επιτρέπει σε αγνώστους την πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς

Το iOS 13 βρίσκεται στην beta έκδοση του και φυσικά υπάρχουν ανεπιθύμητα bugs.


Το τελευταίο bug που εμφανίστηκε στην τελευταία developer και public beta έκδοση του iOS, δίνει πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες στην καρτέλα Website & App Passwords των Ρυθμίσεων.

Το bug δίνει τη δυνατότητα στους κακόβουλους χρήστες να παρακάμψουν εύκολα την Face ID και Touch ID ταυτοποίηση όταν γίνεται προσπάθεια πρόσβασης στο iCloud Keychain passwords.

Ένα κανάλι στο YouTube παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η παράκαμψη της ταυτοποίησης, η οποία έπειτα από μερικές προσπάθειες δίνει όλους τους κωδικούς πρόσβασης ακόμη και αν δεν γίνει επιτυχημένη ταυτοποίηση. Πιο συγκεκριμένα, αν πατήσετε αρκετές φορές συνεχόμενα την Website & App Passwords καρτέλα του menu θα δοθεί πρόσβαση χωρίς να χρειαστεί να γίνει ταυτοποίηση του χρήστη με την χρήση της Face ID και Touch ID τεχνολογίας.

Μπορεί το πρόβλημα να φαίνεται σημαντικό, ωστόσο για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις Ρυθμίσεις θα πρέπει πρώτα να περάσει από την πιστοποίηση η οποία ξεκλειδώνει το smartphone του χρήστη.

Η Apple γνωρίζει για αυτήν την ευπάθεια αφού ενημερώθηκε μέσω της Feedback πλατφόρμας του iOS 13. Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε αρχικά στο Reddit και επηρεάζει και το iPadOS 13.

Πηγή: techblog.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ