"


Huawei: Οριστικό τέλος στις φήμες περί αντικατάστασης του Android


Σύμφωνα με την Catherine Chen, μέλος του συμβουλίου της Huawei και Senior Vice President, το λειτουργικό σύστημα Hongmeng OS ποτέ δεν προοριζόταν για smartphones και αντίθετα


σχεδιάστηκε για βιομηχανική χρήση, με κεντρική έμφαση στην ασφάλεια και εξαιρετικά χαμηλό latency. Όλα καλά και ωραία μέχρι εδώ, αλλά δεν είναι αυτό που στελέχη και άλλοι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν αναφέρει στο παρελθόν.

Αν και πολλά reports είχαν υποστηρίξει ότι το λειτουργικό αναπτυσσόταν για χρήση σε διάφορες κατηγορίες προιόντων, οι ίδιοι εκπρόσωποι της Huawei έδωσαν στο project αυτό τον χαρακτήρα του αντικαταστάτη του Android. Έναν μη επιθυμητό και σίγουρα μη ολοκληρωμένο αντικαταστάτη, αλλά αντικαταστάτη σε κάθε περίπτωση, που θα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο 2019 ή στο 2020, αν η Google εξαναγκαζόταν να κόψει τη συνεργασία με την Huawei.

Κρίνοντας από τα σχόλια του Trump πριν από μερικές εβδομάδες, πιθανόν δεν θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά η Google  και οι διάφοροι συνεργάτες της Huawei έχουν μείνει να απορούν τι ακριβώς τους επιτρέπεται και τι όχι. Σε αυτό το πλαίσιο, το timing της Huawei δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να παραδεχθεί κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή όλη η σπέκουλα ήταν απλά μια μπλόφα, αλλά πιθανόν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών γνωρίζει καλύτερα από εμάς σχετιτά με την άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, δεν φαίνεται πάντως η Huawei να έχει μείνει με ένα βιώσιμο εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Android και τις υπηρεσίες της Google.

Πηγή: techmaniacs.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ