"


Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας συναντήθηκε με υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης στην Αθήνα

Εκπρόσωποι του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας κατα τις ημέρες Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 συναντήθηκαν με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης στην Αθήνα.


Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Όργανα – Σωματεία του κλάδου, πραγματοποιήθηκε κάθοδος κλιμακίου στην πρωτεύουσα αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.  κ. Δημήτριο Κοσμίδη, τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Νικόλαο Κατσάνο και τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. και των μελών της κ. Νικόλαο Ρίζο, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής Γουνοποιίας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο. 

Παρόντες στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Εξωτερικών,  ήταν και οι  Βουλευτές της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και της Ν.Δ.  Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  με τον Υφυπουργό Οικονομικών,  Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο κ. Κοσμίδης επικεντρώθηκε στο φόρο πολυτελείας και στα προβλήματα που δημιουργεί, τονίζοντας πως τα έσοδα του δημοσίου από τον συγκεκριμένο φόρο όσον αφορά στα προϊόντα γούνας  είναι ελάχιστα, η δε επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο είναι παντελώς ασήμαντη. Επεσήμανε επίσης πως επιβάλλεται η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας καθώς τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία θα είναι πολλαπλάσια.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, ο κ. Κοσμίδης  ανέλυσε το ζήτημα της μη αποδοχής των εμβασμάτων (πληρωμών) από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των διεθνών δημοπρατηρίων της γούνας (Διεθνή Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων).  Παράλληλα ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να τροποποιηθούν οι Νόμοι  3299/04, 3908/11 και 4399/16,  με σκοπό να γίνονται αποδεκτές οι  πληρωμές που πραγματοποιούνται από τα διεθνή δημοπρατήρια για την εξόφληση τιμολογίων των επενδύσεων.  Η εν λόγω τροποποίηση θα διευκολύνει και την εν γένει ρευστότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά  των μικρομεσαίων.

Όσον αφορά την προώθηση και προβολή της Ελληνικής Γουνοποιίας, ο κ. Κοσμίδης κατέθεσε τις προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στον Αν. Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στον αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Βουλευτές κ. Γεώργιο Αμανατίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Βίκυ Βρυζίδου (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Ολυμπία Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ  Π.Ε. Καστοριάς),  με το μέλος του επόμενου Δ.Σ. του Enterprise Greece κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη και  με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την άσκηση πολιτικού  lobbying και τη σύσφιξη των σχέσεων των πολιτικών φορέων με τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Με το πέρας των συναντήσεων ο κ. Κοσμίδης δήλωσε «Παρουσιάσαμε στη νέα Κυβέρνηση μέρος των σημαντικότερων  προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας. Είναι θέματα που  επιβάλλεται να λυθούν άμεσα, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στον κλάδο μας και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Τα πολιτικά στελέχη άκουσαν με προσοχή τα αιτήματά μας και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα ευχαριστήσω τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. κ. Νικόλαο  Ρίζο για τις επιστημονικές του εισηγήσεις και    τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κοζάνης  κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Υπουργούς».










Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ