"


Γιατί δεν έχω καλό wi-fi;

Αν δεν δουλεύει καλά το wi-fi σου, μπορεί να μην φταίει το κινητό σου, αλλά


ο χώρος σου – και συγκεκριμένα, αυτά τα 6 αντικείμενα στον χώρο.

Γιατί δεν έχω καλό wi-fi;

Πολλές μεταλλικές επιφάνειες


Το μέταλλο έχει την τάση να απορροφά ηλεκτρισμό, εμποδίζοντας τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει το router σου να διαχυθούν σωστά στον χώρο, και εξασθενώντας έτσι το σήμα του wi-fi σου.

Ανάμεσα σε εσένα και το router μεσολαβούν πολλοί τοίχοι


Υλικά όπως το τούβλο, το τσιμέντο και το μάρμαρο δεν κάνουν καλή παρέα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προσπαθεί να σου στείλει το router σου. Εξ ου και στα διώροφα σπίτια, σήμα υπάρχει μόνο σε έναν από τους δύο ορόφους –βασικά, σε αυτόν που είναι το router. Δοκίμασε να το τοποθετήσεις στο πιο «ανοιχτό» σημείο του σπιτιού, και αν ούτε αυτό δουλέψει, πάρε ένα repeater.

Έχεις πολλούς καθρέφτες

Και όχι, αυτό δεν είναι ένα σχόλιο πάνω στη ματαιοδοξία σου. Ο καθρέφτης λειτουργεί σαν ασπίδα για τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, κάνοντάς τα να αναπηδούν στην επιφάνεια του και έτσι αποσταθεροποιώντας τη σύνδεσή σου στο ίντερνετ.

Ο φούρνος μικροκυμάτων


Καθότι το φάσμα των συχνοτήτων του είναι παρόμοιο με εκείνο του router σου, καλή ιδέα είναι να μην έχεις αυτές τις δύο συσκευές κοντά μεταξύ τους –αν δεν έχεις επιλογή, τουλάχιστον τοποθέτησε το router σε σημείο ψηλότερο από αυτό που βρίσκεται ο φούρνος μικροκυμάτων.

Η ενδοσυνεννόηση

Αυτές οι συσκευές που έχουν οι νέοι γονείς για να ακούν το μωρό όταν κοιμάται εκπέμπουν επίσης σε συχνότητα παρόμοια με εκείνη του wi-fi. Απομάκρυνέ τις από το router και το πρόβλημα πιθανότατα θα λυθεί.

Το ψυγείο και το πλυντήριο

…και γενικώς, οτιδήποτε περιέχει σωλήνες στις οποίες κυκλοφορεί νερό. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι σαν τις γάτες: δεν συμπαθούν το νερό. Απομάκρυνε το router όσο το δυνατόν περισσότερο από τέτοιες συσκευές, και το σήμα σου θα βελτιωθεί.

Πηγή: BrightSide




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ