Γ’ Εθνική: Τι θα γίνει με τον κρητικό όμιλο – Φέτος «Καυτή πατάτα» οι Νησιώτες

Στις 28 Ιουνίου και στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ο κ. Βαγγέλης Γραμμένος είχε εγκρίνει το αίτημα των Ενώσεων της Κρήτης για όμιλο στη νέα Γ’ εθνική


αποτελούμενο μόνο από ομάδες του νησιού!

Ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχε υποστηρίξει πως θα σχηματιστεί όμιλος Κρήτης με τις μόλις 9 ομάδες που έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην τέταρτη τη τάξει πλέον, κατηγορία.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται τελικά να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρξει καμία αλλάγη στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν και όλα θα κυλήσουν όπως πέρυσι.

Η ΕΠΟ μάλιστα, έχει ήδη κυκλοφορήσει τη σχετική προκήρυξη και τις δηλώσεις συμμετοχής, με τις ομάδες να ετοιμάζουν τα πλάνα τους όντας ενημερωμένες για την ίδια τάξη πραγμάτων.

Οι προτάσεις ενώσεων, κυρίως της Κρήτης, για τον τρόπο λειτουργίας και διαφοροποίησης των ομίλων θα εξετασθούν με ορίζοντα το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21.

Όπως είναι επίσης λογικό, πρόταση περί 10 ομίλους δεν ευσταθεί.
Μάλιστα, όπως έλεγαν στελέχη της ομοσπονδίας, είναι αδύνατο να υλοποιηθεί.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι από τη Γ’ εθνική θα προβιβαστούν στη Football League 4 ομάδες, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξουν 10 πρωταθλητές, αφού με τα ισχύοντα, οι 8 θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τα τέσσερα εισιτήρια.

Το πιο σημαντικό θέμα για την ΕΠΟ αφορά τις νησιώτικες ομάδες. Η «καυτή πατάτα» της ομοσπονδίας.

Θα πρέπει δηλαδή να υπάρξει ισοκαταμερισμός, αλλά και οικονομική ενίσχυση σε μορφή χορηγίας λόγω των εξόδων μετακίνησης.

Την περσινή σεζόν οι ομάδες έλαβαν ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ, αλλά υπάρχει σκέψη για διπλασιασμό της χορηγίας.

Τέλος, σ’ ότι αφορά τον σχεδιασμό των ομίλων, αυτοί θα είναι οχτώ, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πως θα χωριστούν.

Πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που υπάρχουν 9 Κρητικές, οι Θύελλα Καμαρίου, Πανθηραϊκός από Σαντορίνη, ο Αιολικός και ο Όλυμπος Αγιάσου από τη Μυτιλήνη, ο ΑΣ Ρόδος από τα Δωδεκάνησα, η ΑΕ Βαθύλλου/Πανσαμιακού από τη Σάμο, η Άνω Μερά από τις Κυκλάδες και ο Κανάρης Νενήτων από τη Χίο.

Αναμένουμε τις προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ’ εθνικής.

Πηγή: sportime.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ