"


Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δρόμο που ενώνει Βλάστη και Κλεισούρα


Εργασίες ασφαλτόστρωσης γίνονται στο δρόμο Βλάστη – Κλεισούρα που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Βλάστης του Δήμου Εορδαίας με την Τ.Κ. Κλεισούρας του Δήμου Καστοριάς

μέσω του όρους Μουρικίου, βρίσκονται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Συγκεκριμένα ασφαλτοστρώνεται τμήμα μήκους 8 χλμ. του δασικού αυτού δρόμου, που είχε διανοιχθεί παλαιότερα και διασχίζει το όρος Μουρικίου, και ειδικότερα το τμήμα από την Κλεισούρα μέχρι και το ορεινό περίπτερο (ξενώνα) στο Μουρίκι, καθώς το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου από Βλάστη προς τον ορεινό  ξενώνα, που ανήκει στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, είναι ασφαλτοστρωμένο εδώ και χρόνια.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς,  κα. Βασιλική Σιδηροπούλου, δήλωσε οτι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ, καθώς πριν ξεκινήσει το έργο ασφαλτόστρωσης «προηγήθηκαν άλλες τεχνικές εργασίες. Κατασκευάστηκαν δύο καινούρια τεχνικά έργα, έγινε ανακατασκευή της οδού,  οδοστρωσία με 3Α (χαλίκι) και το έργο βρίσκεται πλέον σε φάση ασφαλτόστρωσης», όπως δήλωσε η κ. Σιδηροπούλου.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος αυτός αποτελεί μια πολύ ωραία δασική διαδρομή μέσα από το κατάφυτο Μουρίκι, που χρησιμοποιούν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και που με την ασφαλτόστρωση και του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου πλέον θα επιλέγουν πολλοί βλατσιώτες για να πάνε στην Καστοριά ή οι Καστοριανοί για να επισκεφθούν τη Βλάστη.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ