"


Ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων δημάρχων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής, Δυτ. Μακεδονίας και η Ηπείρου

Χθες Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική συνάντηση για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους των περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης,


Κεντρικής, Δυτ. Μακεδονίας και της Ηπείρου, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για πλήρη ετοιμότητα την 1η Σεπτεμβρίου

Με στόχο την πλήρη ετοιμότητα στο πλαίσιο της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του ως Δήμαρχος Καστοριάς την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Γιάννης Κορεντσίδης συμμετείχε στην χθεσινή αυτή ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων Δημάρχων Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία του Προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ και Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και πλήθους αιρετών.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν ήταν:

Σύστημα Διακυβέρνησης (συγκρότηση–αρμοδιότητες οργάνων, ενδοδημοτική αποκέντρωση), Εποπτεία ΟΤΑ (Περιεχόμενο εποπτείας, υποχρεωτικός έλεγχος, αστική πειθαρχική Ευθύνη), Οικονομικά - Οικονομική Διοίκηση και διαχείριση των ΟΤΑ (Οικονομικά των ΟΤΑ - Κατάρτιση προϋπολογισμού – Διενέργεια Δαπανών -  Όργανα και Διαδικασίες), Στρατηγικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός, Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πηγές Χρηματοδότησης, ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργάνωση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ