"


Δοκιμαστικό μήνυμα έλαβαν εκατοντάδες πολίτες στα κινητά τους από το 112

Εστάλη σήμερα στα κινητά εκατοντάδων πολιτών το πρώτο δοκιμαστικό μήνυμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112.


Η πιλοτική δοκιμή έγινε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και με τη συμμετοχή ειδικών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός κλήσης 112, που μπορεί να λειτουργεί αμφίδρομα, δηλαδή και να ειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα η για την ανάγκη να εγκαταλείψουν μια περιοχή, αλλά και να χρησιμοποιείται από τους πολίτες που κινδυνεύουν, ισχύει από το 2010, αλλά κανείς δεν είχε φροντίσει για την ενεργοποίησή του.

Ύστερα από τη φωτιά στο Μάτι, υπήρξε η υπόσχεση για ενεργοποίηση του συστήματος, αλλά και πάλι δεν υπήρξε πρόοδος.

Τελικά ο αριθμός ενεργοποιείται, αλλά είναι άγνωστο το πότε το σύστημα θα είναι απολύτως λειτουργικό.

Στην  δοκιμαστική άσκηση από το κέντρο επιχειρήσεων εστάλη στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα που έγραφε: «Ειδ. Έκτ. ανάγκης: Ακραία κατ.», ακολουθούσε η ημερομηνία και η υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

H πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.


Πηγή: iefimerida.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ