Ακυρώθηκε η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα – «Καρφιά» της Τελιγιορίδου


Η Νίκη Κεραμέως είναι η καινούργια Υπουργός Παιδείας και σήμερα, αναμένεται να περιγράψει τις προτεραιότητές της για την Παιδεία.Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Επίσης η κ. Κεραμέως διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και που είχε δημιουργήσει σφοδρότατες αντιδράσεις στην ευρύτερη παριοχή της Θράκης.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, είχε υπογραφεί το ΦΕΚ για τη σύσταση 9μελούς Επιστημονικής  Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

                      Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Άρχισε το ξήλωμα των Σχολών»


«Η νέα υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως αποφάσισε με την είσοδό της στο υπουργείο να καταργήσει το νέο τμήμα της Νομικής στην Πάτρα που ιδρύθηκε με το νόμο Γαβρόγλου. Άρχισε το ξήλωμα των νέων σχολών. Είναι γνωστό πως ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης είναι πατέρας της υπουργού. Ένας από τους καθηγητές νομικής που διαφωνούσαν με την ίδρυση της Νομικής στην «επαρχιακή» Πάτρα. Η νέα υπουργός δεν θα άφηνε να θιγούν τα συμφέροντα του καθηγητικού κατεστημένου.
Ελπίζω να μην έχει κανέναν θείο καθηγητή Μαθηματικού. Ακόμα όμως κι αν έχει την ενημερώνουμε πως η αντίδραση η δικιά μου, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας της Καστοριάς θα είναι άμεση και δυναμική.
Ούτε να το σκέφτεστε κυρία υπουργέ»
, ήταν οι δηλώσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ