"


Βίντεο για τα τροχαία ατυχήματα που πρέπει να δεις και εσύ νεαρέ

Όλο και πιο συχνά ακούμε για νεαρά παιδιά να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, σκορπίζοντας θλίψη στον περίγυρό τους και όχι μόνο.


Πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό του Πάνου Ζάρλα. Ενός 28χρονου παιδιού που έφυγε έτσι ξαφνικά από τη ζωή ανήμερα τον γενεθλίων του. Με αφορμή λοιπόν και αυτό το τροχαίο η εταιρεία του Γιάννη Μπαρδή - BRΔS videography σκηνοθέτησε το κείμενο αφύπνισης των νέων της Ειρήνης Λαγουτατζή, πραγματοποιώντας μια κηδεία νεαρού που σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Όπως προαναφέρθηκε το παραπάνω βίντεο βασίστηκε στο κείμενο της Ειρήνης Λαγουτατζή:

«Θέλω να σου αστράψω δυο χαστούκια να ξυπνήσεις. Σε εσένα τον δεκαεξάρη που οδηγείς το παπί με το κράνος αλά μπρατσέτα, σε εσένα τον εικοσιπεντάρη που γ@μάς και δέρνεις. Θέλω να σε πάρω να πάμε μια βόλτα, θέλω να δω τη μαγκιά σου, τι λες λοιπόν; Πάμε; Ακολούθα με.

Ο δρόμος ανηφορικός νεκρική ησυχία, τριγύρω κάθε ηλικίας μαυροντυμένοι με κόκκινα μάτια , προχώρα μη μασάς, συ δε πιάνεις το διακοσάρι για πλάκα; Συνεχίζουμε, λοιπόν, ο ήλιος ψηλά σου καίει την πλάτη, να τη η εκκλησιά. Ο κόσμος πήχτρα και δεν ακούγεται ανάσα, τρομακτικό ε; Προχώρα, αργείς, ακολουθούν κι άλλοι, μη σταματάς, μπες μέσα πάμε να δούμε τον νεκρό.

Εχεις πάει σε κηδεία εικοσάχρονου; Οχι ε; Βγάλε τον σκασμό και κοίτα. Τι έγινε; Δε μπορείς να δεις καθαρά ; Τα μάτια σου τρέχουν ασταμάτητα τσούζουν, εκεί σε θέλω, σκάσε και κοίτα! Εχεις δει ποτέ παλικάρια γύρω από φέρετρο ψηλά σαν λεύκες να κλαιν ανεξέλεγκτα σα μωρά παιδιά; Λεγε έχεις δει; Έχεις δει πατέρα να χτυπάει το φέρετρο και να φωνάζει με όλη του τη δύναμη "Σήκω γιε μου να φύγουμε;"

Λεγε, είδες; Εχεις δει μάνα νεκρή καθισμένη σε καρέκλα να αναπνέει; Είδες; Οχι αγάπη μου, δε θα φύγεις τώρα, θα το δεις όλο το έργο, θα δεις τον πατέρα να βροντάει να σπάσει το φέρετρο απ' τον πόνο, θα δεις τη μάνα να λιποθύμα και να τη συνεφέρνουν για να συνεχίσει το Γολγοθά, θα ακούσεις κραυγές από Αρχαία Τραγωδία να σου ξεσκίζουν τη ψυχή και μετά θα καταλάβεις για πάντα τι θα πει μαγκιά.

Μαγκιά λοιπόν δεν είναι ούτε τα ποτά, ούτε τα τέρμα κοντέρ, ούτε οι γκόμενες, ούτε οι κόντρες. Μαγκιά αγορίνα μου είναι να σου ξεσκίζουν την ψυχή, να σε σκοτώσουν και να πρέπει να ζησεις. Να ζήσεις γιατί έχεις ακόμη ένα παιδί που σε περιμένει και συ πρέπει να σταθείς ΒΡΑΧΟΣ, αυτή είναι μαγκιά κι από 'δω και στο εξής, σεβασμός. Ξύπνα και ζήσε».



Πηγή: iefimerida.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ