Τι μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 22/6 προτείνει:


Πιτάκια με συκώτι
 
Υλικά

    Για τη ζύμη
    400 γραμμ. αλεύρι
    50 ml ξινόγαλα
    100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
    2 αυγά
    1 κ.γλ. αλάτι

    Για τη γέμιση
    200 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
    2 αυγά βραστά (ψιλοκομμένα)
    5 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    300 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
    αλάτι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    20 ml ξινόγαλα
    6 κ.σ. σουσάμι
    2 κρόκους αυγού για να αλείψουμε τα πιτάκια

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30΄ στην άκρη να ξεκουραστεί.

2. Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε για 3΄ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το συκώτι, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 6΄. Τέλος ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξινόγαλα και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Γίνεται ένας χυλός.

3. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 φύλλα πάχους 1 εκ.  και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (15×10 εκ).

4. Τοποθετούμε 1½ κ.σ. γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και τα κλείνουμε σαν φάκελο. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα πιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄, να ροδίσουν.

Πηγή: argiro.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ