"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;



Το μενού για αύριο Σάββατο 15/6 προτείνει:


Λαζάνια με σπανάκι και τυριά

Υλικά

1 συσκευασία λαζάνια άβραστα
ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
300 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
450 γραμμάρια τόφου (τυρί απο γάλα σόγιας)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριού)
2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι βασιλικό
1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγέν
6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λωρίδες
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιά της σούπας νερό
4 κούπες σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για ζυμαρικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης.

Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.

Πηγή: newsbeast.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ