"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;

Το μενού για αύριο Πέμπτη 13/6 προτείνει:


Κοκκινιστό μοσχαράκι με μπρόκολο

Υλικά
Για 2-4 άτομα

1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή κιλότο κομμένο σε μερίδες
1  μπρόκολο χοντροκομμένο
1-2 κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ καθαρίζουμε πολύ καλά το μπρόκολο με νερό.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.

Προσθέτουμε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε στην κατσαρόλα το μπρόκολο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μοσχαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σερβίρουμε με φέτα και λευκό κρασί!

Πηγή: sidagi.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ