Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;


Το μενού για αύριο Δευτέρα 24/6 προτείνει:


Φοβοκεφτέδες

Υλικά 

Φάβα 250γρ. 

Κρεμμύδι ξερό ασσέ 200γρ. 

Νερό 500-600γρ 

Αλάτι 20γρ. 

Πιπέρι 5γρ. 

Φρέσκο κρεμμύδι 50γρ. 

Πιπεριά κόκκινη τριμμένη 100γρ. 

Νιφάδες βρώμης 50γρ. 

Αλεύρι 80γρ. 

Αυγά 2 τεμ. 

Κύμινο 1 πρέζα 

Μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.σ. 

Μπέικιν πάουντερ 10 γρ 

Λάδι για τηγάνισμα 


Εκτέλεση

· Ξεδιαλέγουμε τη φάβα από τυχόν πετραδάκια και την πλένουμε καλά.

· Την τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το νερό και το κρεμμύδι και την βάζουμε να πάρει μια βράση.

· Ξαφρίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τη συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Όταν πιει όλο το νερό είναι έτοιμη.

· Όταν κρυώσει τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

· Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και ελέγχουμε την γεύση για αλατοπίπερο.

· Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι και τηγανίζουμε σε  δυνατή φωτιά.

· Με ένα κουτάλι τοποθετούμε απαλά μια ποσότητα μείγματος στην επιφάνεια του λαδιού και όταν πάρει χρώμα το γυρνάμε από την άλλη μεριά.

Πηγή: dimitrispolitis.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ