"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;

Το μενού για αύριο Δευτέρα 17/6 προτείνει:



Μανιτάρια Τηγανητά
Υλικά:

Μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλα φρέσκα μανιτάρια άγρια ή ήμερα)
Αλεύρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε το «μπουκέτο» των μανιταριών σε κομμάτια. Τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, όσο πιο γρήγορα μπορούμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε με αλατιέρα όπως θα αλατίζαμε φαγητό σε πιάτο, κι
από τις δυο μεριές.Έτσι δεν θα σπάσουμε τη σάρκα τους.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε ύψος περίπου ένα εκατοστό.

Αλευρώνουμε τα μανιτάρια και όταν κάψει το λάδι τα βάζουμε να τηγανιστούν -αφού
τινάξουμε το περίσσιο αλεύρι από πάνω τους- πρώτα από τη μια πλευρά και μετά
από την άλλη.

Τα γυρίζουμε χωρίς να τα τρυπήσουμε. Όταν είναι έτοιμα τα
βγάζουμε από το τηγάνι αφού τα αφήσουμε να στραγγίξουν πάνω του  όσο λάδι γίνεται.

Τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει κι αυτό λίγο ακόμη λάδι.

Τα σερβίρουμε αμέσως με λεμόνι  και τα συνοδεύουμε με σαλάτα
(πράσινη κατά προτίμηση) ή με βραστά χόρτα.

Πηγή: cretangastronomy.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ