"

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τις μέρες γιορτών Βοΐου «Πέλεκον»


Συνεχίζονται οι Μέρες Γιορτών Βοΐου «Πέλεκον».


Σήμερα Παρασκευή 14/6/2019 από τις 10 το πρωί στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι κεραμικής, σε παιδιά και ενήλικες, από την κα. Μαρία Βανδώρου και την κα. Ολυμπία Κοσμίδη. Σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 14/0/2019)  οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Δοβαμιστίου. Εκεί στις 19:00 η επίκουρη καθηγήτρια φιλολογίας του ΑΠΘ κα. Μαρία Πλαστήρα θα μιλήσει για τους παραμυθάδες του Βοΐου και για τον κ. Παρασκευά Μηλιόπουλο, τον ασυμβίβαστο παραμυθά του Βοΐου. Αμέσως μετά το φωνητικό εργαστήρι «Ηχώ» θα παρουσιάσει τραγούδια της Πίνδου και πολυφωνικά της Ηπείρου. Ενώ στις 20:00 θα προβληθεί το εθνογραφικό παραμύθι «Το Παλαιόκαστρο», της κας. Αθηνάς Κατσανεβάκη.

Αύριο Σάββατο 15/6/2019 από τις 9:30 έως τις 15:00 θα διεξαχθεί ημερίδα στο πνευματικό κέντρο Πελεκάνου ημερίδα με θέμα «Άνω Μακεδονία: Όψεις Ιστορίας και πολιτισμού». Στον ίδιο χώρο (στο πνευματικό κέντρο Πελεκάνου) στις 19:30 θα παρουσιαστεί το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Ως Σκιάς όναρ».

Την Κυριακή 16/6/2019 στο κοινοτικό κατάστημα ναμάτων, στις 12:00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αναστασίας Παπαθωμά «Ναματιανές ντοπιολαλιές και δοξασίες στα Νάματα Βοΐου». Στις 19:30 στο πνευματικό κέντρο Πελεκάνου ο Λαογραφικός Σύλλογος του χωριού θα παρουσιάσει την εκδήλωση «Η αρραβώνα στην Πέλκα. Δρώμενα και τραγούδια», ενώ η χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα τραγουδήσει για την Πέλκα και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου ΠΕΛΕΚΟΝ 2019» φιλοξενείται στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας η έκθεση έργων με θέμα «τα Αρχοντικά της Σιάτιστας», με έργα των καλλιτεχνών Γεώργιου Κοσμίδη, Κώστα Ντιό και Αργύρη Παφίλη.

Παράλληλα, εκτίθενται σχέδια-αντίγραφα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδας.

Επίσης, στο ισόγειο του κτιρίου φιλοξενείται η έκθεση κεραμικής των εικαστικών Ολυμπίας Κοσμίδου και Μαρίας Βανδώρου, με τίτλο «Ζωγραφική σε ξύλο και κεραμίδι».

Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου από 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Πηγή: ert.gr
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ