"


Κυριακή της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟΣ)

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής εορτάστηκε πανηγυρικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας


κ. Σεραφείμ. Μετά τη Λιτή και την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος μίλησε εποικοδομητικά για τη σημασία της εορτής της Πεντηκοστής.

Την κυριώνυμη ημέρα, ψάλθηκε ο Όρθρος κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ οι θεολογικότατες Καταβασίες της εορτής "Πόντω εκάλυψε Φαραώ" και "Θείω καλυφθείς" πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Αρχιμανδρίτες Στέφανος και Σεβαστιανός, ο π. Φώτιος και ο Διάκονος Αγαθόνικος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπός μας ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο νόημα της Πεντηκοστής, παίρνοντας αφορμή από τον λόγο του Μεγάλου Βασιλείου : "ὅταν δέ τό Ἅγιον Πνεῦμα εἰσέλθῃ καί κατοικήσῃ ἐντός τοῦ ἀνθρώπου, τότε ὁ ἄνθρωπος αὐτός ἀπέκτησεν ἀξίαν Προφήτου, Ἀποστόλου, Ἀγγέλου, Θεοῦ, ἐνῷ προηγουμένως ἦταν χῶμα καί στάκτη".

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά το τυπικό ψάλθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας όπου το εκκλησίασμα, με την προτροπή του Διακόνου "έτι και έτι, κλίναντες τα γόνατα, του Κυρίου δεηθώμεν", γονατιστό άκουσε τις ευχές από τον Επίσκοπο και προσευχήθηκε για την έλευση του Αγίου Πνεύματος στις ψυχές τους.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/albums/72157709112455241

Πηγή: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ