"

Η oμάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας "Hyperion Robotics" στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό

Η Hyperion Robotics, εκπροσώπησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε το 1998 με πρωτότυπη και διαφορετική θεματολογία κάθε χρόνο. Το θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν ο περιοδικός πίνακα. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν η υλοποίηση συγκεκριμένων δοκιμασιών όπως η ταξινόμηση των ατόμων στις θέσεις του περιοδικού πίνακα, η τοποθέτηση των ατόμων σε μία ζυγαριά, η απελευθέρωση ενός χρυσού ατόμου από ένα κεκλιμένο επίπεδο και η υλοποίηση ενός πειράματος.

Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία με εντατικούς ρυθμούς το Δεκέμβριο του 2018. Καθημερινά η ομάδα εργαζόταν πάνω στην κατασκευή και τον προγραμματισμό των δύο ρομπότ. Ο Ουρανός και η Γαία, που κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν οι γονείς του Υπερίωνα, φέραν εις πέρας τις δοκιμασίες του διαγωνισμού.

Τα ρομπότ πέρασαν με επιτυχία τις τεχνικές δοκιμές και συγκέντρωσαν τους απαραίτητους πόντους προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η πολυετής εμπειρία των αντιπάλων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να ηττηθεί στους τρείς πρώτους γύρους και να μην συγκεντρώσει την προσδοκώμενη βαθμολόγια. Ύστερα από επαναξιολόγηση των καταστάσεων αποφασίστηκε η αλλαγή στρατηγικής. Αυτό είχε ως συνέπεια η ομάδα στους επόμενους γύρους να αποσπάσει τις δύο πρώτες νίκες για την χώρα μας και να συγκεντρώσει συνολικά 226 πόντους, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής είναι:
Χατζησάββας Αντώνιος – Team Leader
Φράγκος Γεώργιος – Construction Analysis and Design
Σινιόσογλου Ηλίας – Software Engineer
Ζαχαρής Γεώργιος – Software Engineer
και ο επιβλέποντας καθηγητής είναι ο Δρ. Μηνάς Δασυγένης.

"Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που μας εμπιστεύτηκε να το εκπροσωπήσουμε, την αεροπορική εταιρία "AEGEAN" που βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι καθώς και όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας".


Πηγή: kozan.gr
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ