"

Οι εκλογές με πίνακες και στατιστικά στη Δυτική Μακεδονία (Δήμοι - Περιφέρειες - Κόμματα)


Μέσα από τους ξεχωριστούς πίνακες βλέπετε με πλήρη ανάλυση τι πήραν σε κάθε εκλογικό τμήμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και

τα κόμματα στις Ευρωεκλογές.

Επίσης μπορείτε να δείτε και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία των δημοτικών εκλογών της Β΄ Κυριακής (2 Ιουνίου 2019).

Τα αποτελέσματα αυτά είναι βάσει των τηλεγραφημάτων των Δικαστικών Αντιπροσώπων  και έτσι θα διαφέρουν από τα τελικά τα οποία αναμένονται να αναρτηθούν από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία.

Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι απαραίτητες αλλαγές σε όλους τους πίνακες έτσι ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων.

Οι περισσότερες αλλαγές θα αφορούν τις ψήφους των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και έτσι είναι βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις θα αλλάξει η σειρά εκλογιμότητάς τους.

Μέχρι να έχουμε τα τελικά επίσημα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε τα ανεπίσημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δείτε σε πίνακες (pbf) τα αναλυτικά αποτελέσματα, ανά εκλογικό τμήμα, των δημοτικών εκλογών της Α΄ και Β΄ Κυριακής σε κάθε Δήμο:

                                                  ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δείτε σε πίνακες (pbf) τα αναλυτικά αποτελέσματα, ανά εκλογικό τμήμα, των περιφερειακών εκλογών στις Περιφερειακές Ενότητες, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης και Φλώρινας:


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Δείτε σε πίνακες (pbf) τα αναλυτικά αποτελέσματα, ανά εκλογικό τμήμα, των Ευρωεκλογών στις Περιφερειακές Ενότητες, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης και Φλώρινας:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

– Στο 92,45% έφθασε το ρεκόρ της αποχής στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο 71ο Εκλογικό Τμήμα Κρανιώνας του Δήμου Καστοριάς, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό στη Δυτική Μακεδονία το είχε το 25ο Εκλογικό Τμήμα Νεοχωρίου του Δήμου Βοΐου Κοζάνης.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά της αποχής σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.

– Μπορεί ο Δημήτρης Κοσμίδης, υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Βοΐου να πήρε το 100% των ψήφων στο 85ο Εκλογικό Τμήμα της Πλακίδας, όμως έχασε την εκλογή του από τον Χρήστο Ζευκλή, που σημείωσε επίσης εκπληκτικό ρεκόρ ψήφων με 95,65% στο 41ο Εκλογικό Τμήμα της Σωτήρας.

Αντίστοιχη «κόντρα» σε υψηλότερα ποσοστά σε μεμονωμένα Εκλογικά Κέντρα, είχαμε μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, που πέτυχε την… καλύτερη επίδοση στο 24ο του Διπόρου με 88,46% και του Δημοσθένη Κουπτσίδη, που πήρε το 86,67% των ψήφων στο 3ο του Δασυλίου, με τον πρώτο να ανανεώνει τη θητεία του για άλλα τέσσερα χρόνια.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά των… επιδόσεων στο Β΄ Γύρο, των υποψηφίων δημάρχων σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων: Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.

– «Σάρωσε» στη… μάχη των ψήφων ο Χρήστος Ζευκλής, ο νέος δήμαρχος Βοΐου, καθώς σε πέντε εκλογικά τμήματα και μάλιστα μέσα στην πόλη της Σιάτιστας, πήρε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο εκλεγέντα δήμαρχο, σε ένα μόνο Εκλογικό Τμήμα των Περιφερειακών Ενοτήτων: Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.

Στα εκλογικά αυτά τμήματα απέσπασε από 222 έως 245 ψήφους, ενώ ακολούθησε στη 2η θέση της άτυπης «μάχης» των περισσότερων ψήφων σε ένα Εκλογικό Τμήμα ο νέος δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, με 214 ψήφους, που πήρε στο Τριγωνικό.

Στον αντίποδα από τους υποψήφιους δημάρχους που δεν εξελέγησαν ο Δημήτρης Κοσμίδης σε δύο Εκλογικά Τμήματα του Δήμου Βοΐου, μέσα στην πόλη της Νεάπολης πήρε αντίστοιχα τους περισσότερους ψήφους, 233 και 200 αντίστοιχα.  Στη 2η θέση αυτής της άτυπης «μάχης» των περισσότερων ψήφων σε ένα Εκλογικό Τμήμα των υποψηφίων δημάρχων που δεν εξελέγησαν ήταν η Αθηνά Τερζοπούλου, που πήρε 189 ψήφους στο 181ο Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Εορδαίας.

Αναλυτικά οι περισσότεροι και οι λιγότεροι ψήφοι, όπως επίσης, τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά των υποψηφίων δημάρχων και τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά της αποχής, στα πρώτα 20 Εκλογικά Τμήματα, του Β’ Γύρου των δημοτικών εκλογών στις Περιφερειακές Ενότητες: Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ