"


Ο βασιλιάς των Balkan brass Boban Markovic στο φεστιβάλ της Βλάστης!

"Γιορτές της Γης" : 10-14 Ιουλίου 2019 - ΒλάστηΟι Γιορτές της Γης είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά πριν από 18 χρόνια, το 2001. Διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε ενθαρρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι Γιορτές της Γης επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 μέρες.

Από τότε, η διοργάνωση των Γιορτών της Γης στα οροπέδια του Σινιάτσικου καθιερώθηκε. Έτσι κάθε χρόνο στις αρχές του Ιούλη οι δραστηριότητες του φεστιβάλ εξελίσσονται στους δρόμους της Βλάστης έλκοντας μια ευρεία ποικιλία ανθρώπων.

Όπως κάθε χρόνο το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολοβαλκανικό φεστιβάλ επιστρέφει φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι.
10-14 Ιουλίου σκάει μύτη και δεν αστειεύεται...

Όλοι οι φίλοι/φίλες των Γιορτών της Γης, από τους πιο φανατικούς μέχρι αυτούς/αυτές που πέρασαν έστω μια μέρα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ σαν όλα τα άλλα.
Γιατί δεν είναι απλά ένα άθροισμα συναυλιών, αλλά καλλιτεχνικές συναντήσεις των μουσικών του κόσμου.
Γιατί κόντρα στη λογική της αποξένωσης και του κέρδους, προωθούν την κουλτούρα της συμβίωσης και της αλληλεγγύης.
Γιατί έρχονται και μας κλέβουν από τις μουντές πολυκατοικίες και τα εμπορικά κέντρα της καθημερινότητας μας και μας ταξιδεύουν στα 1240+ μέτρα, στα πανέμορφα οροπέδια του Σινιάτσικου.

Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, με ολοήμερα δρώμενα, με συντροφικότητα μεταξύ των ανθρώπων, με μπόλικη επαφή με τη φύση, με μουσικές του κόσμου που κορυφώνουν τις βραδιές, και κυρίως με τόσες ιστορίες εκτός προγράμματος...

Το μέχρι τώρα πρόγραμμα των μουσικών μας συναντήσεων περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Ιουλίου
Λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, με τα Μαλλιά Κουβάρια, χωρίς είσοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 11 Ιουλίου
Intemedio, Fundrakar, Bailemos.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουλίου
Transidelia, Θραξ Πανκς, Oratnitza (BG).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Ιουλίου
Radiosol, Social Waste, Boban Markovic (SRB).

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Ιουλίου
Μεσημεριανό γλέντι στο λόφο του Αη-λια με τους Banda Entopica.

Σιγά σιγά θα ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριότητων, όπως Θέατρο δρόμου, παιδότοπος, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές, αθλοπαιδιές, πεζοπορίες, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ. και, όπως πάντα, το πρόγραμμα στο ελεύθερο κάμπινγκ στον πανέμορφο λόφο του Αη Λία είναι κάτι που δεν ανακοινώνεται αλλά προκύπτει...

      Πάρτε μια γεύση από την περσινή συναυλία στη Βλάστη των  Kocani Orkestar

                                             Μια προσπάθεια που βασίζεται στη συμμετοχή!

Οι Γιορτές της Γης προσπαθούν, από το 2001 που ξεκίνησαν, να αποτελούν ένα εναλλακτικό οικολογικό φεστιβάλ που αγκαλιάζει την φύση, καλεί τον κόσμο να δραπετεύσει στην ύπαιθρο, προωθεί την αλληλεγγύη και υπερασπίζεται την διαφορετικότητα, μακριά από το κυνήγι του κέρδους και της εμπορευματοποίηση των πάντων.

Η προσπάθεια αυτή, στους πενιχρούς καιρούς που ζούμε και με την ανεξαρτησία που θέλουμε να διατηρούμε, δεν ήταν πάντα εύκολη οικονομικά. Όμως όσο και αν πιεστήκαμε δεν πάψαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι δεν αξίζει να κάνεις ένα φεστιβάλ με τέτοιο περιεχόμενο αν δε μπορεί να είναι οικονομικά προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και φίλες.

Έτσι και φέτος, διατηρώντας και αναπτύσσοντας το χαρακτήρα τους, προσπαθήσαμε οι τιμές του εισιτηρίου αλλά και των μπαρ - κυλικείων να μην αποκλείουν κάποια η κάποιον από τη γιορτή μας. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι ρισκάρουμε, μιας και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε με δεδομένο το budget που αξίζει στο φεστιβάλ που θέλουμε.

Ελπίζουμε λοιπόν στη συμμετοχή, ότι όλες οι φίλες και οι φίλοι των γιορτών αλλά και όλοι όσοι θα το τολμήσουν για πρώτη φορά, θα αγκαλιάσουν ξανά το φεστιβάλ ώστε να γίνεται για πολλά ακόμα χρόνια!
Ελπίζουμε να τα καταφέραμε..

Οι τιμές εισιτηρίων για τις Γιορτές της Γης 2019 είναι:

Προπώληση τριημέρου : 15€
Εισιτήριο τριημέρου στο ταμείο: 18€
Εισιτήριο ημέρας : 8€


               ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ