"


Ανακοίνωση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς για το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τραπέζης στο Άργος


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς με αφορμή τις πληροφορίες ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος,

πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημά της στο Άργος Ορεστικό, χωρίς καμμία διαβούλευση με τους εργαζομένους αλλά και τους τοπικούς φορείς και δίχως να λαμβάνει  υπ’όψιν την εξυπηρέτηση των κατοίκων, υπήρξαμε δέκτες έντονων ανησυχιών και παράπονων από πολίτες, ανθρώπους της αγοράς, εργαζομένους από όλους τους τομείς της οικονομίας και συνταξιούχους.

Η Εθνική Τράπεζα στο Άργος Ορεστικό είναι μία τράπεζα που ο κόσμος αγαπά και εμπιστεύεται και αυτό επιβεβαιώνεται από την κίνηση του υποκαταστήματος καθημερινά .Το συγκεκριμένο δε υποκατάστημα εξυπηρετεί περίπου 20.000 κατοίκους και την πλειονότητα των εμπορικών, τουριστικών και αγροτικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται στην γύρω περιοχή (Νεάπολη-Τσοτύλι-Σιάτιστα).

Εάν αυτή η απόφαση εφαρμοστεί, θα αποτελέσει ένα διαρκές οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και θα υπονομεύσει κάθε ενδεχόμενο οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης του.

Οι εργαζόμενοι είναι σε καθημερινή τριβή με τον πολίτη και είναι αυτοί που βρίσκονται στο μέτωπο και αντιμετωπίζουν όποια δυσκολία έχει ο πολίτης. Το τοπικό υποκατάστημα της εταιρίας μπορεί να παίξει έναν ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο στην περιοχή του, αρκεί να δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την διοίκηση της εταιρίας.

Αναρωτιόμαστε:

Πρώτον, πώς είναι δυνατόν να αποφασίζουν κλείσιμο υποκαταστημάτων οι διοικήσεις τραπεζών την στιγμή που ο Ελληνικός λαός τις κράτησε ανοιχτές, πληρώνοντας τις ανακεφαλοποιήσεις τους; Και

Δεύτερον, Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην Εθνική Τράπεζα.

Στην τράπεζα αυτή το δημόσιο έχει ακόμα συμμετοχή και η κυβέρνηση μπορεί, εάν θέλει, να αποτρέψει ακραίες αντικοινωνικές αποφάσεις της Διοίκησής της, όπως αυτή για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στο Άργος Ορεστικό.

Θέμα πολιτικής βούλησης είναι και δυστυχώς η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν την έχει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  Ε.Κ.Κ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΕΑΣ                                                  ΑΘΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ