"

Βόϊο : Ξεκίνησαν οι "Γιορτές Πολιτισμού - Πέλεκον 2019"


Ξεκίνησαν χθες οι γιορτές Πέλεκον στο Δήμο Βοΐου, με τα εγκαίνια εκθέσεων.


Συγκεκριμένα στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων με θέμα: «τα Αρχοντικά της Σιάτιστας» με έργα των καλλιτεχνών Γεώργιου Κοσμίδη, Κώστα Ντιό και Αργύρη Παφίλη.
Την έναρξη των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ» τίμησαν με την παρουσία τους ο νέοο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, ο νυν δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλος, ο νέος δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής, η πρόεδρος συλλόγου Σιατιστέων Θεσσαλονίκης  Πόπη Πολύζου κ.α.Παράλληλα,  εκτίθενται σχέδια-αντίγραφα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδας.
Μετά την επίσημη έναρξη, πραγματοποιήθηκε ομιλία από το Λάζαρο Κώτσικα για τα αρχοντικά.
Επίσης στο ισόγειο του κτιρίου φιλοξενείται  η έκθεση κεραμικής των εικαστικών Ολυμπίας Κοσμίδου και Μαρίας Βανδώρου, με τίτλο «Ζωγραφική σε ξύλο και κεραμίδι».


Οι εκθέσεις  θα είναι ανοιχτές για το κοινό καθημερινά έως και την Δευτέρα 17 Ιουνίου και κατά τις ώρες : 10:00π.μ. – 13:00μ.μ  και 18:00μ.μ -21:00 μ.μ.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Σάββατο στις 19:00 στο Πολιτιστικό κέντρο Εράτυρας
με τα Εγκαίνια φωτογραφίας του Βασίλη Στρέμπα, με θέμα τα "Αρχοντικά της Εράτυρας», όπου εκθέτουν οι ζωγράφοι :Ελένη Λάτσκου -Τζιούκαλια, Καλλιόπη Μελετίου, Ηλιάνα Σιάργκα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ