"


Το μήνυμα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου από την Καστοριά: "Ενωμένοι γυρίζουμε σελίδα"

“Σ’ αυτές τις εκλογές, εμείς θα είμαστε νικητές. Για να βάλουμε τέλος στην οπισθοδρόμηση,
να κλείσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών,


να ξαναφέρουμε τη Δυτική Μακεδονία στο δρόμο της ανάπτυξης. Όπλα μας η γνώση, το σχέδιο, η δουλειά, η αποτελεσματικότητα, η ενότητα. Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε να διχάσουμε ούτε και να χωρίσουμε. Ερχόμαστε να συνθέσουμε και να ενώσουμε.

Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, όταν λείπουν οι προτάσεις, όταν μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η προσωπική σου πολιτική επιβίωση, τότε ο μοναδικός δρόμος είναι ο διχασμός. Και αυτό το δρόμο ακολουθούν, δυστυχώς, τόσο ο απερχόμενος κ. Καρυπίδης όσο και ο κ. Κασαπίδης.

Δεν θα τους το επιτρέψουν όμως οι πολίτες. Γιατί οι πολίτες έχουν καταλάβει πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά. Γι’ αυτό στηρίζουν το συνδυασμό μας. Επειδή βλέπουν πως σηματοδοτεί και εκφράζει την ενότητα για όλους”.

Αυτό το μήνυμα ενότητας έστειλε από την Καστοριά στη χθεσινή της ομιλία η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κα. Γεωργία Ζεμπιλιάδου και αναφερόμενη στην επόμενη μέρα επανέλαβε την αισιοδοξία της πως η Περιφέρεια μας μπορεί να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης, διαμορφώνοντας ένα νέο, καλύτερο περιβάλλον, για όσους κατοικούν εδώ και ιδιαίτερα τους νέους που σήμερα αναγκάζονται να ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά.

“Είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα”, επεσήμανε η κα. Γεωργία Ζεμπιλιάδου και συνέχισε λέγοντας:
“Είναι ώρα να βαδίσουμε προς το μέλλον. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα σε κάποια πράγματα. Να ξεκινήσουμε με την παραδοχή πως είμαστε μια Περιφέρεια της Ευρώπης.

Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολλούς και σημαντικούς οικονομικούς πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τα έργα με τα οποία θα χτίσουμε το μέλλον μας.

Τέρμα πια οι χαμένες ευκαιρίες και οι οδυνηρές απώλειες εκατομμυρίων που δικαιωματικά μας ανήκουν και τα έχασαν μέσα από τα χέρια τους.

Χρειαζόμαστε μεγάλα έργα, όπως και μικρά βέβαια, αλλά τα έργα απαιτούν πόρους. Τους πόρους δεν θα μας τους εξασφαλίσει καμιά Κυβέρνηση, αλλά θα τους κερδίσουμε με τις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις μας από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πακέτα. Γιατί εκεί βρίσκονται σήμερα οι πόροι.

Στο Σχέδιο Γιούνκερ που ξεκίνησε το 2015 και λήγει το 2030 με 60δις ευρώ. Από αυτό το πακέτο η Περιφέρειά μας μέχρι τώρα δεν διεκδίκησε και δεν πήρε ούτε ένα ευρώ!

Χρήματα όμως επενδύθηκαν καθώς μόνο η ΕΤΕπ που συγχρηματοδοτεί το Σχέδιο Γιούνκερ έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2,5 δισ. ευρώ από το 2015 μέχρι σήμερα.

Δεν πήραμε ένα ευρώ γιατί πολύ απλά η σημερινή Περιφερειακή αρχή δεν κατέθεσε ούτε μια πρόταση!

Πώς θα πάμε έτσι μπροστά;

Για πόσο ακόμα θα περιμένουμε να έρθουν κάποιοι άλλοι να μας σώσουν;

Το είπα πολλές φορές και θα το ξαναπώ και σήμερα.

Πρέπει να φέρουμε πόρους στον τόπο μας, αλλά και να στηρίξουμε και να πολλαπλασιάσουμε τον πλούτο που και εμείς παράγουμε.

Γιατί παράγουμε και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι μπορούμε ακόμα καλύτερα.

Σεβόμενοι τον κόπο των δικών μας ανθρώπων, αλλά και τις ικανότητες και το δημιουργικό τους πνεύμα, εμείς ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε χρήματα στην Περιφέρεια μας για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη και να γίνουμε μια περιοχή που θα μπορεί κάθε μέρα να κάνει και ένα βήμα προς τα μπροστά”.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ