Τί μαγειρεύουμε αύριο Τρίτη;



Το μενού για αύριο Τρίτη 7/5 προτείνει:


Πίτσα πατάτας

Υλικά:

500 γραμμάρια πατάτες
120 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνας
5 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί γκούντα ή έμενταλ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε, και τις πολτοποιούμε για να γίνουν σαν πουρές.

Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

Παίρνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο.

Τοποθετούμε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνουμε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού.

Στρώνουμε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.

Παίρνουμε την άλλη μισή ζύμη, την τοποθετούμε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και πιέζουμε με τα χέρια σας, ώστε να κλειστεί καλά το τυρί και το ζαμπόν.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.

Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζουμε από πάνω με ένα πιάτο και τη αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Ψήνουμε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Τη κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αλείφουμε με το βούτυρο και τη σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: syntages.me


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ