"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;


Το μενού για αύριο Τετάρτη 29/5 προτείνει:


Βραστό με πράσο

Υλικά:
 
1½ κιλό µοσχάρι, σε μέτρια κομμάτια (πείτε στον κρεοπώλη ότι το θέλετε για βραστό!)
3-4 πατάτες μέτριες
3 µέτρια καρότα
1 µεγάλο πράσο
1 ξερό κρεµµύδι
1 κλωνάρι σέλινο και τη σελινόριζα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
λεμόνι

Εκτέλεση:
 
Πλένουμε το κρέας και το βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο νερό που να το σκεπάζει άνετα.

Αφήνουμε να πάρει βράση ξαφρίζοντας μέχρι να σταματήσει να αφρίζει. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και κόψει τα λαχανικά. Τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια, το πράσο σε ροδέλες, το κρεμμύδι στα 4, και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο κρέας που βράζει.

Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, προσέχοντας το νερό να τα καλύπτει όλα καλά και να είναι μπόλικο. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν και το κρέας και τα λαχανικά.

Σερβίρεται ζεστό και με λεμόνι.

Πηγή: ewoman.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ