Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 1/6 προτείνει:


Κρουασάν στεφάνι


Υλικά

4 φέτες μπέικον, κομμένες στη μέση σταυρωτά
1/3 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι
1 μικρή συσκευασία  Pillsbury για κρουασάν
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

Οδηγίες


Ζεσταίνετε το φούρνο στους 185°C. Σε ένα ταψί τοποθετείστε μια λαδόκολλα. Σε ένα τηγάνι, μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί, αλλά να μην γίνει  τραγανό, γυρίζοντας μία φορά. Βάλτε το  μπέικον στην άκρη και στραγγίξτε καλά αλλά κρατήστε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι μπέικον από το τηγάνι.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε το 1/3 φλιτζάνι γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι με ένα πιρούνι. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Ρίξτε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι. Ανακατέψτε μια φορά.

Ξετυλίξτε την ζύμη  και διαχωρίστε την σε 8 τρίγωνα. Τοποθετήστε τα τρίγωνα με την μικρότερη πλευρά προς το κέντρο, δίνοντας σχήμα αστεριού.

Βάλτε το μπέικον σε καθένα από τα τρίγωνα. Ρίξτε το 1/3 φλιτζάνι του τυριού περιμετρικά της ζύμης.

Ρίξτε με το κουτάλι τα αυγά πάνω από το τυρί. Πασπαλίστε με το 1/3 φλιτζάνι τυρί.

Τραβήξτε τα άκρα των τριγώνων και περάστε τα από πάνω και κάτω από τη ζύμη για να σχηματίσουμε έναν δακτύλιο.

Αλείψτε προσεκτικά τη ζύμη με τη μια1 κουταλιά γάλα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι τυρί.

Ψήστε 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Κρυώστε για 2 λεπτά. Με σπάτουλα, βγάλτε προσεκτικά το στεφάνι από την λαδόκολλα και τοποθετήστε το πάνω στην πιατέλα.

Πηγή syntagesgiapaidia


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ