Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;

Το μενού για αύριο Πέμπτη 30/5 προτείνει:



Σουφλέ με ψωμί του τοστ πατάτα, μπέικον και τυρί

ΥΛΙΚΑ:

1 πακετο μικρό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
2 κρέμες γάλακτος των 200 ml
1 κούπα γάλα
2 αυγά
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
200 γρ. μπέικον
300 γρ. γκούντα
100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα πιρέξ τοποθέτησα φέτες από ψωμί και κάλυψα όλο τον πάτο του πιρέξ.

Σε ένα μπολ είχα χτυπήσει ελαφρά τα 2 αυγά, έριξα μέσα την κούπα με το γάλα και τις κρέμες γάλακτος. Ανακάτεψα καλά και με αυτό έβρεξα με ένα κουτάλι τις φέτες του τοστ. Ψιλόκοψα κομμάτια το μπέικον και το τσιγάρισα λίγο, το έριξα επάνω στο ψωμί. 

Έτριψα και τις βρασμένες πατάτες με τον τριφτή από πάνω.  Πρόσθεσα αρκετό τυρί γκούντα και λίγο από το σκληρό Δανίας.

Τοποθέτησα και τις άλλες φέτες ψωμιού από πάνω, τις έβρεξα και αυτές με το υγρό μείγμα, έριξα το υπόλοιπα τυριά και μερικά κομμάτια από το μπέικον και τέλος έριξα όλο το υγρό μείγμα από πάνω να πάει παντού.

Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό, φουσκώνει πάρα πολύ.

Πηγή: trikalaview.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ