Τί μαγειρεύουμε αύριο Παρασκευή;

Το μενού για αύριο Παρασκευή 31/5 προτείνει:


Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας κρεμμύδι και πιπεριές

Υλικά 

    3 μέτριες πιπεριές, (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη) συνολικού βάρους 500 γρ. περίπου
    1 μεγάλο ή 2 μικρά/μέτρια ξερά κρεμμύδια
    1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 ½ φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
    3-4 κ.γ. πελτέ ντομάτας (ή 1κ.γ. πελτέ + κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα στο multi)
    ½ κ.γ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
    1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 6 ή 10

Εκτέλεση

 
    Βάζετε τα μακαρόνια σας να βράζουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε πρώτα στη μέση και μετά σε φέτες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε.

    Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 15-18 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

    Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας (ή πελτέ και κονκασέ), το νερό ή ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-15 λ επιπλέον ή μέχρι να “δέσει” η σάλτσα και μαλακώσουν οι πιπεριές. Αν θέλετε αρκετά βρασμένα τα λαχανικά σας προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

    Στραγγίζετε τα μακαρόνια σας και τα σερβίρετε περιχυμένα με τη σάλτσα πιπεριών. Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, χρησιμοποιήστε πέννες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας ή αντικαταστήστε το ζυμαρικό με ρύζι πιλάφι.

Πηγή: sintayes.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ