"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;


Το μενού για αύριο δευτέρα 27/5 προτείνει:


Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά

500 gr.   ρύζι
500 gr.  φρέσκα μανιτάρια όποια εσείς θέλετε
150 gr.  μανιτάρια porcini
150 gr.  μανιτάρια portobello
150 gr.  μανιτάρια πλευρώτους
50 gr.  μανιτάρια κανθαρέλα  (τρομπέτα )
1  μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1  σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50 ml.  λευκό κρασί της αρεσκείας σας
20 gr.  ελαιόλαδο
1 lt.  περίπου ζεστό ζωμό λαχανικών
40 gr.  βούτυρο
50 gr.  παρμεζάνα ή κεγαλογραβιέρα
αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πινελάκι, εάν τα μανιτάρια είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε φέτες, προσοχή το έχουμε ξανά πει δεν τα πλένουμε τα καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά με ένα πινελάκι.

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον κρατούμε ζεστό δίπλα μας. Θα μας χρειασθεί στην ετοιμασία, πρέπει να είναι ζεστός. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο, τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν.

Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό λαχανικών και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 5΄ λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 5΄ λεπτά. Εάν δούμε ότι στεγνώνουν πολύ, τους προσθέτουμε λίγο ζωμού ακόμα. Όταν τα μανιτάρια στο τηγάνι μείνουν με το λάδι τους, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2΄ λεπτά. Προσθέτουμε 3 κουτάλες ζωμό και αρχίζουμε το μαγείρεμα.

Κάθε φορά που πάει να εξατμισθεί ο ζωμός που έχουμε ρίξει, προσθέτουμε άλλες δύο κουτάλες, πάντα καυτό (για να μη διακόπτεται η συνέχεια του μαγειρέματος), συνολικό χρόνο μαγειρέματος 20΄ λεπτά. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό ανακατεύοντας κάθε φορά καλά.

Όταν φθάσουμε στα 15΄ λεπτά, δοκιμάζουμε για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Όταν πια είναι al dente σβήνουμε την φωτιά και του προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε για να λιώσει, προσθέτουμε το τυρί τις αρεσκεία μας και ξαναανακατεύουμε. Το ρύζι πρέπει να είναι ελαφρά ζουμερό, αφήνουμε 2΄ λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: paraschosaxiotis.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ