Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;


Το μενού για αύριο Δευτέρα 6/5 προτείνει:


MΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

Υλικά

250 γρ. σπαγγέτι

400 γρ. τόνο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομματάκια

1 κ.γ. ζάχαρη

5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά.

Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και σοτάρουμε για άλλο 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τον τόνο θρυμματισμένο σε μεγάλες μπουκιές. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα, δεν χρειάζεται να τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα. Μόλις δέσει, ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: pirouni.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ