"


ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Έκαψαν το σκάφος τους για να αποφύγουν τον έλεγχο

Στη σύλληψη δυο Ουκρανών, ηλικίας 33 και 35 ετών αντίστοιχα,


προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΡΙΛΛΑ¨ Θεσπρωτίας, Θ/Γ σκάφος ονόματι “MELODY” σημαίας Γερμανίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες οι οποίοι αφού αρνήθηκαν τον έλεγχο επί του σκάφους, τους ζητήθηκε να καταπλεύσουν στο λιμένα Συβότων για περαιτέρω έλεγχο.Κατά τη διάρκεια του πλου προς τον λιμένα Συβότων, ο Κυβερνήτης του Θ/Γ σκάφους ελάττωσε ταχύτητα προκείμενου να καθελκύσει το βοηθητικό σκάφος (tender). Εν συνεχεία κοντά στη θέση του κυβερνήτη εκδηλώθηκε εστία φωτιάς, ενώ οι δύο αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο βοηθητικό σκάφος.

Άμεσα η φωτιά επεκτάθηκε στο κατάστρωμα του Θ/Γ σκάφους και οι δύο  αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Πυροσβεστικό πλοίο προς κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς το “MELODY” βυθίστηκε.

Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής έκτασης περίπου χιλίων τετραγωνικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Πηγή: epiruspost.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ