"

Τα Σέρβια επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης


Την ελπιδοφόρα προοπτική για τη  Δυτική Μακεδονία με την «αλλαγή πορείας» παρουσίασε στους πολίτες των Σερβίων την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, ο υποψήφιος

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του που θα ξεκολλήσουν την περιοχή από το τέλμα που έχει περιέλθει.

Αυστηρή κριτική άσκησε στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή για ανικανότητα και ανεπάρκεια. Κατήγγειλε τη σχεδόν μηδαμινή απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων και τη διατήρηση υψηλών ποσοστών ανεργίας που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημογραφική συρρίκνωση στη Δυτική Μακεδονία.

Επίσης, αναφέρθηκε σε στατιστικούς και οικονομικούς δείκτες που αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της δεινής κατάστασης που οι Δυτικομακεδόνες βιώνουν, όπως αυτούς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ενώ χαρακτήρισε την ανεργία ως το βασικό εχθρό των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, έναντι του οποίου κήρυξε ανένδοτο αγώνα, με όπλο το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «αλλάζουμε πορεία»  παρουσίασε το δικό του σχέδιο ολοκληρωμένης ισόρροπης ανάπτυξης με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα που η περιοχή διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπτυξη παραγωγικών υποδομών, στην καινοτομία, τον τουρισμό και τη διείσδυση της ψηφιακής τεχνολογίας. Παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση, ήδη, θεσμοθετημένων αλλά ανενεργών μέχρι σήμερα εργαλείων όπως οι αγροδιατροφικές συμπράξεις και το Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας. Κατέστησε διακριτή τη διαφορά του συνδυασμού του που προκρίνει την πρόοδο και ευημερία με σχέδιο και σκληρή δουλειά, μέσα από την ενεργοποίηση όλων των υγιών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, έναντι εκείνων που μοιράζουν προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις χωρίς περιεχόμενο.

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή, ώστε να διασφαλιστεί άμεσα και απρόσκοπτα η εφαρμογή του αναπτυξιακού προγράμματος από την πρώτη μέρα σε όλη την Περιφέρεια.


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ