"

Πολυποίκιλη και πανηγυρική η ομιλία του Θεόδωρου Καρυπίδη στο Αμύνταιο (ΦΩΤΟΣ+ΒΙΝΤΕΟ)


Στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου ο περιφερειάρχης και νυν υποψήφιος κ. Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για τους πάντες και τα πάντα.

Ήταν μια πολιτική ομιλία που καθόρισε τη θέση του Αμυνταίου, της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας  στην επόμενη τετραετία με ηγέτη τον κ. Θόδωρο Καρυπίδη και το αξιόλογο ψηφοδέλτιο της "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ".

«Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας που ξεκίνησε από την Δυτική Μακεδονία με την  διοίκηση μας, έγινε πρότυπο  μοντέλο Περιφερειακής Διακυβέρνησης με συναπόφαση και συνδιοίκηση των πολιτών σε πλαίσιο άμεσης δημοκρατίας» τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

Ζήτησε την ενεργοποίηση των πολιτών σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την νέα περιφέρεια των ανοιχτών συνόρων, της φιλίας και συνεργασίας με τους γείτονες, της δημιουργίας έργων προστιθέμενης αξίας από τους πολίτες για τους πολίτες. «Σας είχα πει ότι θα μπλέξετε μαζί μου αν μου δώσετε την εντολή να σας εκπροσωπήσω, το 2014. Πριν κάνω κάτι ζητούσα την άποψη σας και μόνο με την σύμφωνη γνώμη σας προχώρησα.  Με ψηφίσατε για να μη με βλέπετε σε καφενεία και κανάλια, αλλά να βλέπετε τα έργα μας. Ήθελα και θέλω τους συμπολίτες μου ενεργούς γιατί έτσι μπορώ να σας εκπροσωπώ στα κέντρα λήψης αποφάσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

"Σας επιστρέφω, "γεμάτος" και πλήρης,  την Εντολή που μου δώσατε το 2014 για να αποφασίσετε εσείς  αν θα την ανανεώσετε. Σας ξαναλέω ότι με ενδιαφέρει να είμαι ωφέλιμος και όχι αρεστός.  Η ευγνωμοσύνη μου για την κατάθεση ψυχής που μου κάνατε όλα αυτά τα χρόνια είναι απερίγραπτη." 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Θόδωρος Καρυπίδης  εξήγησε το τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα και στο Αμύνταιο σε εποχές μάλιστα αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

«Η Φλώρινα ήταν απομονωμένη οδικώς. Ούτε έξοδο στην Εγνατία είχε. Και φυσικά το Αμύνταιο που δεν το είχαν καν στο σχεδιασμό του κάθετου άξονα. Εμείς επανασχεδιάσαμε την διαδρομή του Κάθετου άξονα και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάλαμε την Φλώρινα και το Αμύνταιο στο μεγάλο οδικό και διαμετακομιστικό χάρτη της  χώρας».

"Ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ για το φυσικό αέριο δεν είχαν προϋπολογίσει… οι τεχνοκράτες... που μας εγκαλούν να απολογηθούμε για Έργα ΕΣΠΑ που δεν βρήκαμε, όταν όλες οι άλλες περιφέρειες  είχαν  κληρονομήσει από τους προηγούμενους ουσιαστικά έργα υποδομής."

"Υπηρετούν κομματικά συμφέροντα. Θέλουν να ξεπουλήσουν την Ενέργεια και τα Νερά σε ιδιώτες. Φάνηκε με την Συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή και τι ψήφισε ο καθένας. Ο κ. Κασαπιδης και η κα. Ζεμπιλιάδου να πάρουν ξεκάθαρη θέση."

Ο Περιφερειάρχης σε αποστροφή του λόγου του ρώτησε "16 χρόνια Βουλευτής ο κ. Κασαπίδης  και δεν μας έχει εξηγήσει  για ποιο λόγο η Δυτ. Μακεδονία με τα περισσότερα νερά πανελλαδικά ,είχε τις λιγότερες αρδευόμενες εκτάσεις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Ευτυχώς, εμείς , φέραμε 100 εκ. για να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση και ξεκίνησαν  τα αρδευτικά παντού ."

Την ομιλία του κου. Θόδωρου Καρυπίδη άνοιξαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο και να τους γνωρίσετε στην επίσημη ιστοσελίδα: https://anatropidimiourgia.gr/florina/ 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ