"


Πέθανε ο πασίγνωστος μασίστας Σαμψών (Γιάννης Κεσκελίδης)

Ο Γιάννης Κεσκελίδης, ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών, έφυγε στα 90.


Νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα στο «Αγία Όλγα» με πνευμονία.

Ο παλαιστής που για πολλά χρόνια γύριζε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας «νούμερα» με τα οποία αναδεικνυόταν η μεγάλη μυϊκή του δύναμη, πέθανε σε ηλικία 90 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο «Σαμψών», ο οποίος μαζί με τον Παναγή Κουταλιανό και μερικούς άλλους «μασίστες» έγραψαν ιστορία, έφυγε από τη ζωή έχοντας δίπλα του, τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Σαμψών γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και καταγόταν από οικογένεια με παράδοση στην πάλη. Κατά τη διάρκεια της κατοχής σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών, ο νεαρός, δε δίστασε να τα βάλει με ένα Γερμανό αξιωματικό.

Ο Γιάννης όχι μόνο πάλεψε, αλλά νίκησε τον εκπαιδευμένο στρατιώτη και έδειξε από νωρίς την κλίση του στην πάλη. Μεγαλώνοντας έκανε περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδεικνύοντας τη δύναμή του.

Από τα πλέον γνωστά νούμερά του ήταν να ξαπλώνει στο δρόμο και πάνω από το σώμα του να περνούν τριαξονικά φορτηγά, ενώ όσοι τον είδαν ζωντανά έχουν να θυμούνται το ματωμένο του πρόσωπο, καθώς έσπαγε ξύλα και πέτρες με το κεφάλι του.

Πηγή: protothema.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ